Ogier’in motor ve şanzımanı sorunlu

Toyota Gazoo Racing, Fransız pilotu Sébastien Ogier‘in yarış dışı kalmasıyla sonuçlanan Türkiye Rallisi’nde teknik detayları analiz ediyor, ancak alınan ilk sonuçlara göre efsane şampiyonun motorunda bir silindir ve şanzımanda mıknatıs sorunu var. Altı kez dünya şampiyonu, geçen hafta Marmaris’deki ralli öncesinde klasmanın zirvesindeydi ve rakibi ile arası 9 puan açıktı.

Cumartesi günü vites değiştirememesi, Pazar sabahı ise patlamaya ve aynı gün sonra terminal motor arızasına yol açtı. Teknik direktör Tom Fowler, “Vites değişimi için kullandığımız sistem bir elektrik motoru tarafından çalıştırılıyor. Mıknatıs o motorun bir parçası ve başarısız olan mıknatıs. Parçalanmış. Mıknatısla ilgili bir üretim hatası olduğunu düşünüyoruz. Onu analiz ediyor ve tam olarak neden parçalandığını görmek için onunla çalışma sınırları dahilinde biraz kimya yapıyoruz. Motor, fabrikasından geldiği andan itibaren arıza yapmaya müsaitti” dedi.

Yaris’in motoru, 1600cc motorların geliştirilip üretildiği Köln’deki Toyota Motorsport’a geri gönderildi. Fowler, konu ile ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü: “şu anda bildiğimiz tek şey, silindirin çalışmadığı. Araba etaplardan döndüğünde motora bir göz attık, silindir içinde kamera gezdirdik ve bundan bir numaranın artık işlevsel olmadığını belirledik. Motor demonte edilene kadar ve bazı çok derinlemesine çalışma, motor arızasının bir sonucu olarak içeride gördüğümüz hasarın ve aslında onu neyin etkilediğini söylemek çok zor. Motor arıza anında çok hızlı dönüyordu, tam bir karmaşa gibi görünüyor. Siz gerçekten biraz zaman harcayana kadar başlangıçta gerçekten ne olduğunu bilmiyoruz ve bu şu anda Köln’de inceleniyor” dedi.

Türkiye Rallisi, Ogier’in 2017’de Finlandiya’ya kalmasından bu yana bitiremediği ilk yarış ve şampiyona liderliğini kaybetmesi anlamına geliyor. Şu anda Toyota takım arkadaşı ve Türkiye birincisi Elfyn Evans’ın 18 puan gerisinde ve sezonun bitimine iki ralli kaldı. | Kaynak; wrc.com 25 Eylül 2020 : 12.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top