F1’in yeni patronu belli oldu

Stefano Domenicali, Ocak 2021’de Formula 1’in Başkanı ve CEO’su olacak ve mevcut Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Chase Carey ise icracı olmayan Başkan rolüne geçecek. F1 taraftarları, 55 yaşındaki Domenicali’yi 1991’de Scuderia’ya katılan ve 2014’ün başlarına kadar takımda kalan İtalyan Ferrari’de geçirdiği süre için hatırlayacaklar. Halen F1 patronu Ross Brawn ile birlikte takım yöneticisi olarak çalıştı, 2002’de Sportif Direktör ve ardından 2008’de takım müdürü oldu. Son olarak, 2014’te ana şirket Audi’ye katılarak, önemli spor otomobil firması Lamborghini’nin CEO’su olarak görev yaptı. Aynı zamanda FIA’nın tek kişilik komisyonunun başkanı olarak da görev yapıyor.

Domenicali, “hayatımın her zaman bir parçası olan bir spor olan F1 organizasyonuna katılmaktan heyecan duyuyorum” dedi ve ekledi; “Imola’da doğdum ve Monza’da yaşıyorum. FIA’daki tek koltuk komisyonu ile yaptığım çalışmayla spora bağlı kaldım ve işi ilerletmeye devam ederken F1’deki takımlar, destekçiler, sponsorlar ve birçok ortakla bağlantı kurmayı dört gözle bekliyorum. Audi’de geçen altı yıl ve ardından Lamborghini’ye liderlik etmek bana Formula 1’e getireceğim daha geniş bir bakış açısı ve deneyim kazandırdı.” F1 motor sporları patronu Ross Brawn ve yeni F1 CEO’su Stefano Domenicali, 2000’lerdeki sırasıyla teknik direktör ve takım yöneticisi olarak Ferrari’de birlikte çalıştı.

Liberty Media Başkanı ve CEO’su Greg Maffei, Domenicali’yi F1’e davet etmekten heyecan duyduğunu ve önemli bir rol oynamaya devam edeceğini söylediği Carey’e saygılarını sundu. “Chase, F1’e liderlik eden olağanüstü bir iş çıkardı. Sporun cazibesini genişletmek, dijital varlığını büyütmek, yeni teknik düzenlemeler oluşturmak, ilk kez bir maliyet sınırlaması sağlamak ve yeni bir daha fazlasına üzere uzun bir başarı listesine sahip birinci sınıf bir ticari ve spor organizasyonu kurdu.” Maffei, sözlerinin devamında “eylemleri, motor sporlarının zirvesi olarak F1’i güçlendirdi. Her zaman olduğu gibi, o harika bir ortak oldu ve icracı olmayan Yönetim Kurulu Başkanı olarak yeni görevinde devam eden danışmanlığını sabırsızlıkla bekliyorum. Stefano Domenicali’yi Formula 1’in Başkanı ve CEO’su olarak ağırlamaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

Stefano, F1’de Ferrari’de zengin bir başarı geçmişini ve Audi ve Lamborghini’de daha geniş otomobil endüstrisini getiriyor. ” Stefano Domenicali, önde gelen Ferrari’yi, Schumacher ve Alonso ile birlikte çalışmayı ve Beyond The Grid hakkında daha fazlasını tartışmayı öneriyor. Carey ise “son yetmiş yılda bir geçmişe sahip gerçek bir küresel spor olan Formula 1’e liderlik etmenin bir onur” olduğunu söyledi ve ekledi; “sadece son derece zorlu bir 2020’de ilerlemekle kalmayan, aynı zamanda sürdürülebilirlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık alanlarında ek bir amaç ve kararlılıkla geri dönen takımla gurur duyuyorum. İşletmenin uzun vadede büyümesi için güçlü bir temel oluşturduğumuza eminim. Bu bir maceraydı ve ekiplerle, FIA ile ve tüm ortaklarımızla çalışmaktan keyif aldım. Direksiyona geçerken Stefano’ya dahil olmayı ve onu desteklemeyi dört gözle bekliyorum.” | Kaynak; Formula 1 offical, 25 Eylül 2020 : 20.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top