WRC’nin ardından

Her ne kadar hem dünyada hem de ülkemizde pandemi yorgunluğu yaşansa da, WRC’nin Türkiye ayağı olan Rally Turkey, Covid19 virüsünün gölgesinde kalmadı, diye düşünüyorum. Bunda, her ne kadar yarışın seyircisiz organize edileceği açıklanmış olsa da, ralli tutkunlarının etapları doldurmasının da payı büyük.  Hayır madem seyirci alınma ihtimali vardı neden aksi anlatıldı ve resmi web sayfalarında bile “Covid-19 tedbirleri nedeniyle seyirci alınamayacağı” ibaresi ziyaretçilerle paylaşıldı bilmiyorum, ama mutlaka mantıklı bir nedeni vardır diye düşünüyorum.

Takım üyelerinden birinde bile pozitif semptom gözlenmesi durumunda ilgili takımların takımın yarışa alınmadığını öğrendim. Tabi bu hassas bir konu ve çok yoruma eleştiriye açık da bir durum da değil diye düşünüyorum.

Diğer bir taraftan yarışa gelen gözetmenlerden birinin test sonucunun pozitif çıkması sonucu gözetmenlerin acilen gönderilmesi bende şu soruyu uyandırdı. Gözetmenlerin testleri Marmaris’e gitmeden önce yapılamaz mıydı? Zaten yarışa gözetmen gönderecek olan gözetmen kurulları bellidir. Birde tabi WRC’de görev alma ümidiyle yola çıkan ve kilometrelerce yol yapan gözetmenler yaşanan bu durum karşısında oldukça üzülmüşler. Telafisinin Formula 1’de olacağı konuşuluyormuş ama tekrar bir kırgınlık yaşamamaları açısından ümitlenmeleri için erken diye düşünüyorum.

*****

TRŞ’nin diğer ayakları

İlk iki yarış organize edilerek TRŞ’de başlamış oldu. Yarışların arka arkaya yapılmasından dolayı sanıyorum ki en çok mağdur olan isim hepimizin çok sevdiği genç pilot Buğra Banaz’dır. Buğra ilk yarışın son etabında talihsiz bir kaza geçirmiş hatta yardımcı pilotu sağlık sorunları yaşamıştı. Aracını ertesi gün starta hazırlayamadığı için ikinci yarışta maalesef start alamadı.

Şimdi sırada Körfez Yarış Pisti’nde yapılacak olan yarışlara geldi. Formula 1’in Kasım ayında ülkemizde yapılması nedeniyle bu yarışların organize edilmeyeceğini söyleyenler var fakat bence yanılıyorlar. Her şeyden önce işin çoğu bitti azı kaldı. Zaten iki yarış WRC’de yapıldı. Ayrıca federasyon yönetimi söz vermişken ve bir sorun görünmüyorken neden yarışları yapmasın. Zamanı geldiğinde yeni takvim açıklanacaktır.

*****

Herkesin kafasındaki soru

Lafı eğip bükmeye gerek yok. WRC’nin finish gördüğü gün Tosfed Onursal Başkanı Serkan Yazıcı paylaştığı gönderinin son bölümünde aynen şu ifadeleri kullandı…

“Böylesine büyük organizasyonlar ancak ekip işidir, biz iyi bir ekibiz ve inşallah Formula 1’i de en iyi şekilde bu ekip yapacak ve ülkemizi gururla temsil edecektir. Sağlıkla kalın. Tebrikler Türkiyem, tebrikler Toafed.”

Gayet haklı ve güzel bir temenni tabi ki. Bu arada her ne kadar millet birbirini tebrik etse de WRC konusunda en büyük tebriği hak eden de Serkan Yazıcı’dır.

Fakat aynı günün sabahında İntercity’nin patronu Vural Ak’ın da Hürriyet gazetesi Pazar ekinde bir söyleşisi yayınlanmış. Sorular tamamen Formula 1 ile ilgili. Kendisi baştan sürecin nasıl geliştiğini de anlatarak söyleşide gayet güzel bilgiler paylaşmış okuyucu ile.

Fakat bir soru da Tosfed soruluyor kendisi de “Federasyon gölge etmesin başka ihsan istemem” diyor.

Ortada ülkemizde organize edilecek sadece bir Formula 1 olduğuna göre, süreç nasıl olacak?

Formula 1’in ne zaman nerede yapılacağı belli ama gerisi belli değil gibi. Bende herkes gibi bu konudaki atamaları, açıklamaları, görevlendirmeleri dört gözle bekliyorum açıkçası.

*****

Salih Yoluç

Geçtiğimiz hafta aldığımız güzel bir haber hepimizi çok mutlu etti. Salih Yoluç’un da pilotları arasında yer aldığı TF Sport takımı, 2020 Le Mans 24 Saat Yarışı’ndaki GTE-Am (amatör) kategorisinde birinci oldu. En sevdiğimiz haberler işte böyle göğsümüzü kabartan, hepimizi onurlandıran haberlerdir.

Bu arada Le Mans aslında bizim ülkemiz insanına çok uygun bir yarıştır. 24 saat dayanıklılık yarışı ülkemizde de oldukça ilgi görebilir. Hazır bir Türk pilotumuz da varken ve Formula 1 de ülkemize geri dönmüşken diğer uluslararası yarışların da kapısı çalınabilir. Bu konuda kıvılcımı da Salih Yoluç ateşlemiş olur.

22 Eylül 2020 : 21.18

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top