Toyoda; “Kazandığımız için gurur duyuyorum”

Toyota Gazoo takımının başkanı Toyoda geçtiğimiz hafta sonu yapılan yarışlardaki takımların performansını değerlendirdi. Başkan Toyoda, hem LeMans’a hem de Türkiye Rallisi’ne gidemediği için üzgün olduğunu vurgularken, kazanan ekiplerini kutladı. Başkan Toyoda’nın medya ile paylaşılan mesajı şu şekilde;

“Le Mans 24 Hours 2020 yarışını kazanabiliriz. Aynı hafta sonu FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın beşinci turu olan Türkiye Rallisi’ni de kazanabilirdik. TS050 HYBRID’in 24 saatlik yarışta yarıştığı son seferdi. Sébastien, Kazuki ve Brendon, TS050’yi diğer arabalardan daha uzun bir mesafe boyunca sürdüğünüz için çok teşekkür ederim. Elfyn ve Scott, bu zorlu Türkiye yollarını herkesten daha hızlı geçtiğiniz için çok teşekkür ederim.

Bu yıl takımlarla birlikte savaşmak için iki konuma da gidememiş olmam utanç verici. WEC ekibine bu yıl onlarla birlikte podyumda duracağına söz vermiştim, ancak bu sözü bir daha yerine getiremedim. Ama kalbimde hem Le Mans hem de Türkiye’deydim ve onlarla birlikte podyumda durdum. Hem Le Mans’ta hem de Türkiye’de seyirci yoktu ama benim yaptığım gibi dünyanın her yerinden birçok hayranın canlı yayını izlediğine ve bizi desteklediğine inanıyorum. Tüm desteğiniz için çok teşekkür ederim.

Le Mans’taki üçüncü galibiyetimizdi. Bunu hayranlarımız, ortaklarımız ve çalışanlarımız sayesinde başarabildik. Kazandığımız büyük ödülle çok gurur duyuyorum, ama dürüst olmak gerekirse, hislerim daha çok hayal kırıklığı. Kazanan #8 TS050 HYBRID’in sorunsuz olmasından değil. Yarışın ilk yarısında fren soğutma sorunu nedeniyle tekrar pit’e gelmek zorunda kaldı ve bir süre pozisyon düştü. #7. TS050 HİBRİT kullanan Mike, Kamui ve José için de çok üzgünüm.

Yarıştan önce Kamui, önceki yıllarda orada bıraktığı şeyi alacağını söyledi. O’nunla gerçekten ilişki kurabiliyordum ve Mike ve José de Kamui ile aynı duyguya sahip olmalıydı. Kamui yarıştan hemen önce bana bir mesaj gönderdi ve makineye, mekaniklere ve mühendislere inanarak baskının tadını çıkaracağını ve 24 saat boyunca araba kullanacağını söyledi. Ancak arabasında sorun olmasını engelleyemedik ve bu yüzden yapması gereken şeyi tekrar alamadı, gerçekten üzülüyorum Türkiye Rallisi’nde de iyi bir pozisyonda koşan Sébastien, motor arızası nedeniyle emekli olmak zorunda kaldı.

Toyota olarak biz, WRC’nin galibi olmayı ve Le Mans’ta üst üste üçüncü zaferini kazanmayı başardık. Ancak hala sürücülerin gereksinimlerine ve duygularına cevap veren otomobiller üretme yolunda olduğumuzu derinden hissediyorum. Sürücülerimizin kendilerini hedefe doğru sürerken kendilerini rahat ve emin hissetmeleri için daha iyi otomobiller üretmeye devam edeceğiz.

21 Eylül 2020 : 09.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top