Toyota Evans’la mutlu

Elfyn Evans, ikinci zaferini Toyota Gazoo Racing WRT ile 2020 sezonunun en zorlu etabında 2’ncülükten 1’nciliğe yükseldiği Türkiye Rallisi’nin dramatik son gününde kazandı. 38.15 kilometrelik Çetibeli etabı, rallinin son gününde iki kez yapılan iki etaptan ilki idi ve kayalık arazide yapılan ilk geçiş bir dizi sürücünün durup lastik değiştirmek zorunda kalmasıyla oldukça olaylı olduğunu kanıtladı. Bunlar arasında Sébastien Ogier ve Kalle Rovanpera da vardı. Evans ise etabı sorunsuz bir şekilde geçerek 46,9 saniyelik bir farkla en hızlı şekilde öne geçti, kalan etapları da güvenli bir şekilde tamamlayarak kendisini pilotlar şampiyonasının zirvesine taşıyacak bir zafer elde etti.

Ogier ve kopilotu Ingrassia’nın hızlı bir lastik değişimi, 2’nciliğe yükselerek günün açılış etabını bitirmelerine olanak sağladı ancak motorla ilgili bir sorun nedeniyle 11’nci etapta abandone oldular. Ogier halen sürücüler klasmanında Evans’ın 18 puan gerisinde ikinci sırada. 19 yaşındaki ‘çaylak’ Rovanpera, kopilotu Jonne Halttunen ile birlikte etkileyici bir şekilde yarışı 4’ncü sırada bitirdi ve bu O’nun ilk 5’teki 5’nci sonucuydu. Elde ettiği sonuç, Toyota’nın üreticiler şampiyonasında liderliğini 9 puana çıkarmasına yardımcı oldu.

Tommi Makinen, yarış sonrası görüşlerini “Böylesine zorlu bir ralliden sonra kazanmak inanılmaz bir duygu. Elfyn hiçbir hata yapmadan kesinlikle harika sürdü ve son günün etaplarını sorunsuz bir şekilde atlatmayı başardı. Şimdi kendisi için harika bir durum olan şampiyonaya liderlik ediyor. Markalar şampiyonası da bizim için iyi görünüyor. Kalle’den tecrübe kazanması bize gerçekten yardımcı oldu. Son gün Ogier’e olanlar için çok ama çok üzgünüz. Motorla ilgili neden bazı sorunlar olduğunu araştırmamız gerekiyor ama bu hafta sonu şanslı adam değildi. Son gün sabah hala zafer için savaşabilirdi” diye açıkladı.

Sébastien Ogier da yarış sonrası şunları söyledi; “Son gün sabah ilk etap beklediğimiz gibi gerçekten zordu. Her yerde iri taşlar ve çok fazla toz vardı, bu yüzden nereye gittiğimizi gerçekten göremiyorduk ve durup patlayan bir lastiği değiştirmek zorunda kaldık. Sonra ikinci geçişte tam olarak ne olduğunu bilmiyordum ama güç kaybetmeye başladık ve maalesef çok daha ileri gidemedik. Bu rallinin biraz piyango olduğunu biliyoruz ve bu hafta sonu kesinlikle doğru rakamları seçmedik. Yapabileceğim hiçbir şey yoktu ve yapabileceğimiz tek şey ileriye bakmak. Bazen motor sporlarında durum böyle ve şansın yanımızda olmadığını kabul edip bir sonrakine geçmemiz gerekir.”

Türkiye Rallisi’nin kahramanı Elfyn Evans da yarış sonrası görüşlerini takımı aracılığı ile şu sözlerle paylaştı; “Gerçekten zorlu bir ralliden galibiyetle ayrılmak açıkça iyi hissettiriyor. Başından beri iyi bir tempo gösterdik. Belki de bu hafta sonu oradaki en hızlı sürücü değildik, ama oradaydık ve bugünün kritik olacağını biliyorduk. Yaris’imizi yolun ortasında tutmaya odaklandık ve bu bizim için karşılığını verdi ve tüm bu noktalara sahip olduğum için mutluyum. Muhtemelen en tatlı zafer değil çünkü diğerlerinin biraz şanssız olduğunu biliyoruz, ancak bu Türkiye Rallisi’nin doğası ve bunun hafta sonu geleceğini biliyorduk. Şampiyona için harika bir sonuç ve içinde olmak için iyi bir konum. “

Takımın ‘çaylak’ Finlisi Kalle Rovanpera ise görüşlerini şöyle özetledi; “Bu bizim için bir başka güzel sonuç. Bu rallileri iyi puanlarla bitirmeye devam etmek güzel. Takıma gerçekten çok teşekkür etmeliyim, çünkü böyle bir rallide arabayı iyi durumda tutmak için çok büyük bir iş yapıyorlar çünkü bu araba için gerçekten zor. Bugün uzun etap beklediğimiz gibi zordu. İkinci geçişte, arabayı ve lastikleri korumak için gerçekten özen gösterdik. Sonra Power Stage’de çok fazla zorlayamadık çünkü üreticiler şampiyonası için puan almak istiyorduk, ancak yine de güzel bir zaman ayarlamayı ve daha fazla puan almayı başardık.”

20 Eylül 2020 : 19.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top