Türkiye Rallisi’nde lider Neuville

 

Türkiye Rallisi’nde son güne Neuville’nin liderliğinde gidiliyor. Hyundai’nin Belçikalı pilotu Thierry Neuville, takım arkadaşı Fransız efsane rallici Sebastieb Loeb’ün 33 dakika 2 saniye farkla önünde son güne lider başlayacak. Loeb, dün (cuma) 4’ncülüğe kadar gerilediği rallide bugün boyu yaptığı ataklarla 2’nciliğe kadar tırmanırken, Toyota’nın bir diğer efsane Fransız pilotu Sebastien Ogier toplamda eşit puanla 3’ncülüğe geriledi. İki efsane şampiyonun Türkiye Rallisi’nde sergiledikleri yakın mücadele, gerçekten nefesleri kestirdi. Podyumun en yakın takipçisi ise, Ogier’in takım arkadaşı İngiliz rallici Evans ve 27.6 farkla 4’ncü durumda bulunuyor.

Türkiye Rallisi’nde bugün (Cumartesi) üç farklı etap ikişer kez geçildi. Dün tedirginlik yaşayarak parkurdan uzak kalan yarış severler bugün özellikle Datça etaplarına yoğun ilgi gösterdiler. Zıplamaları ile en çok ilgiyi çeken Kızlan etabının ilk geçilişi, seyirci güvenliği nedeni ile direktör tarafından kısa bir süre durduruldu ve zıplama bölgesindeki sorunlu seyirciler güvenli bölgeye çekildikten sonra yarış kaldığı yerden devam etti. Bugünün en büyük sürprizi şampiyonanın en iddialı ismi Ott Tanak’ın, rallinin en uzun etabı olan Yeşilbelde’nin ilk geçilişinde direksiyon problemi yaşayarak podyumdan düşmesi ve iddiadan uzaklaşmasıydı. Datça etabının ilk geçilişinde WRC klasmanında 21’nciliğe kadar düşen Tanak, Estonya Rallisi’ndeki başarısı ve zaferi sonrası Türkiye’ye oldukça iddialı gelmişti. Rallide günün en önemli Türk abandonesi ise Eskişehirli Buğra Banaz oldu.

Skoda Fabia R5 ile Kızlan etabının ilk geçilişinde RedBull sıplamasına çok hızlı giren ve buranın en yüksek ve uzun atlamasını yaptıktan hemen sonra burun üstün çakılan Banaz, yere konduktan yüz ellli metre sonraki sol virajda da duramadı ve viraj dışına savrularak ikinci darbeyi aldı. Buğra Banaz’ın Skoda’sı yarış dışı kalırken, asıl şok kopilotu Gürol Menderes’in araçtan çıkar çıkmaz kendisini kenara bırakması ile yaşandı. Aldığı sert darbelerden sonra sağlık ekibinin müdehalesi edebilmesi için yarış durdu, etaba start noktasından UMKE ekibi ve ambulans girdi. Menderes, hemen boyunduruk takılarak hastaneye nakledildi. WRC ekiplerinin geçişinden sonra Türk ekipleri ve historikler parkura bırakıldılar. Citroen C3 ile yarışa katılan Yağız Avcı Türk ekipleri arasında 1’nci, 1 dakika 19 saniye ardından Toksport’un Skoda Fabia R5’i ile Orhan Avcıoğlu 2’nci ve artı 20.9 farkla da Skoda Fabia ile yarışan Burak Çukurova 3’ncü gidiyorlar. Türkiye Rallisi yarın biri powerstage etabı olmak üzere 2 etapla tamamlanacak. | 19 Eylül 2020 : 22.07

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top