Türkiye Rallisi başladı

Dünya Ralli Şampiyonası’nda sezonun 5’nci ayağı Türkiye Rallisi bugün verilen startla başladı. Üç gün sürecek olan rallide ilk gün sonunda Hyındai’nin efsane Fransız pilotu Sebastien Loeb, Belçikalı takım arkadaşı Neuville’nin 1.2 saniye önünde ilk günü lider kapatırken, Yaris WRC’si ile Toyota pilotu Ogier 1 salise farkla podyumun üçüncü basamağına yerleşti. İlk günün iki etabının ardından otomobiller kapalı parka, pilotlar ise otellerinde istirahate çekildiler.

Marmaris’teki rallide ilk gün, shakedown etabı ile başladı. Servis alanının yakınlarındaki 4 km’lik kısa etapta araçlarının ince ayarları için gazlayan ekipler, 3 saatlik süreçte üçer kez geçtikleri etapta hem setuplarını tamamladılar hem de kısa zaman farkları ile sıralandıkları klasman dereceleri ile birbirlerine karşı ilk gözdağlarını verdiler. Hyundai’in Belçikalı pilotu Neuville 3.23.4’lük zamanıyla shakedown etabının en hızlı ismi olurken, Tanak 2’nci, Rovanpera ise 3’ncü zamanları kaydettiler.

Shakedown etabının tamamlanmasından sonra rallinin seramonik startı için Marmaris sahilindeki tak’tan geçiş yapan ekipler, ardından da günün ve rallinin ilk etabı olan 13.9 km’lik İçmeler’de zamana karşı ilk sınavlarını verdiler. Hyundai’den Neuville ilk etapta en iyi zamanı yaparak rallinin ilk liderliğini ele alırken, takım arkadaşları Loeb ve Tanak podyumu paylaştılar. Günün ikinci etabı 11.43 km’lik Gökçe’de Ogier en iyi zamanı yaptı, Loeb ve Rovanpera etabın podyumunu paylaştılar. Gün sonunda Loeb, takım arkadaşı Neuville’nin 1.2 saniye önünde ilk günü lider tamamladı.

Global salgın nedeniyle seyircisiz yapılıyor olmasına karşın, parkurdaki rekabeti yakından takip etmek için etaplara çıkan yarış severler güvenlik ekiplerinin uyarılarına karşın herhangi bir engelleme olmaksızın ilk günü sorunsuz tamamladılar. Türkiye Rallisi 2’nci gün Datça yarımadasındaki etaplarda devam edecek. Ralli Pazar günü öğleden sonra finiş görecek. | 18 Eylül 2020 : 21.00

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top