Formula bülten

Her hafta yazı yazmadan önce kısa bir rutinimi tekrar ediyorum. Şöyle ki önce bir hafta önceki yazımı okuyorum. Ajansta hafta boyunca yayınlanmış haberlere göz gezdiriyorum. Federasyonun web sayfasını ve sosyal medya hesaplarını inceliyorum. Otomobil konulu web sitelerini kısaca tarıyorum. Bir de merak ettiğim bir konu var ise yabancı otomobil ve motor sporu portallarına şöyle göz ucuyla bakıp hafta boyu telefonuma aldığım notlarla yazmaya başlıyorum.

Bu süreç içerisinde ister istemez bazı konulara kilitleniyorum. Özellikle de federasyonun resmi web sitesinde ya da sosyal medya hesabında dikkatimi çeken konulara ayrı takılıyorum. Çünkü bu mecralar federasyonun dünyaya, biz bu sporun tutkunlarına açılan kapısı.

Malum WRC haftasındayız. Starta saatler kalmış. Federasyonun resmi web sitesinde yayınlanan metni okurken gözüm bir ayrıntıya fena kayıyor.  Paragrafın tamamını sizinle paylaşıyorum.

Son iki yıldır ‘ülkemizin ev sahipliği yaptığı en büyük spor organizasyonu’ olan Türkiye Rallisi, bu yıl T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Spor Toto katkılarıyla, “En İyisi Kirala, Avis ile Kirala” mottosu ile müşterileriyle buluşan AVIS, Grand Yazıcı Club Turban, Turk Yacht, Pilotcar, Ahu Hastanesi, Marmaris Belediyesi, Marmaris Ticaret Odası, Mr.No Dardanel, Auto Club, Fora ve B-Good sponsorluğunda Türk Telekom alt yapısı ile organize ediliyor. Aynı zamanda Türkiye Ralli Şampiyonası’nın da ilk iki yarışına ev sahipliği yapacak olan ralli, 155 televizyon kanalından canlı yayınlarla tüm Dünya’ya ulaştırılacak.

Ne var ki bu metinde diye düşünebilirsiniz. Merak ettiğim konu şu; sponsor kurum ve firmalar arasında sadece AVIS’in mi bir kurumsal sloganı ya da mottosu var? Yoksa özellikle AVIS mi parlatılmak istenmiş bu paragrafta? İyi de ne AVIS ne de bir başka kuruluş Gençlik Spor Bakanlığı kadar bu organizasyona katkı sağlayabilmiş olamaz. Hadi bakanlık bir kamu kuruluşu, peki sporumuzun Onursal Başkanı Serkan Yazıcı’nın oteli WRC her yapıldığında adeta bir üs gibi kullanılıyor. AVIS, Grand Yazıcı Otellerinden daha fazla yarış için destek sağlamış mıdır bilmiyorum ama bana göre çok zor.

Neyse lafı daha fazla uzatmayayım. Ülkemizdeki en büyük spor organizasyonu olan WRC’ye destek veren AVIS’e bülteninde bu kadar güzel yer veren federasyon yetkililerimiz bakalım Kasım’da yapılacak olan Formula 1 organizasyonunun tartışmasız en önemli destekçisi ve bütün yükü sahiplenen, sektörün diğer bir temsilcisi olan İntercity’e nasıl yer verecek.

Yine bekleyip göreceğiz.

*****

F1 biletleri

Uzun zamandır beklenen Formula 1 müjdesinin halktaki karşılığını bu gün ölçme şansımız oldu. Öyle ki saat 12.00’da satışa çıkan indirimli biletler iki buçuk saat içerisinde tükenerek F1’in ne kadar talep göreceği hakkında önemli bir ipucu vermiş oldu.

10 Bin biletin çok kısa bir süre içinde Biletix’de tükenmesi beni gerçekten heyecanlandırdı. Umarım 100 Bin bilet aynı şekilde satılır da Formula 1 Türkiye GP’si WRC gibi takvimde daimi kalır.

*****

WRC’ye basının ilgisi yeterli mi?

Bu arada WRC derken yazmadan edemeyeceğim. Starta saatler kalmış, internette geziniyorum fakat yeteri kadar haber göremiyorum. Yani ülkemizde yapılan en büyük spor organizasyonu bırakın ulusal medyayı otomobil konulu haber sitelerinde bile neredeyse hiç haber yapılmamış durumda.

Burada kimsenin emeğini hakir görmek gibi bir amacım yok fakat geçtiğimiz yıllara göre belki de daha zor şartlar altında organize edilen bu yarış bir şekilde basında daha fazla yer almalı diye düşünüyorum. Umarım yarış süresince basının ilgisi artar.

Bir de iptal olan WRC’nin diğer ayaklarına rağmen ülkemizde yapılabiliyor olması apayrı bir haber değeri taşıyorken, ben mi bir türlü bu tarz haberlere denk gelemedim bilemiyorum.

*****

İki soru iki cevap

Birincisi, arkadaşlar bende Formula 1 bileti yok. Hiç yok. Ben kendim için bir bilet alana kadar yok. Biletler bugün satışa çıktı ve sağır sultan bile duydu bunu. Hemen her bütçeye de uyan bilet ücretleri yayınlandı. İndirimlileri tükendi indirimsizleri satışta.

İkincisi, ‘WRC seyircili mi?’ inanın bende çözemedim. Seyircisiz olacak diye biliyordum fakat seyirci noktaları görüyorum. Yasak ama kısıtlı olarak alınacak mı yoksa yasak kalktı mı hiçbir fikrim yok. Hani jandarma ceza yazar mı diye soranlar var dağ başında maskeni takıp mantar toplamaya çıkmak için kesemeyeceğine göre bunun içinde kesemez diye düşünüyorum.

Bu arada Rally Turkey resmi web sitesinde biletler butonuna tıkladığınızda açılan sayfada Covid-19 nedeniyle bilet satılmadığı yazıyor. Benim sosyal medyada gördüğüm seyirci izleme çadırları nedir bilemedim.

16 Eylül 2020 : 07.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top