Ogier; “Kolay olmayacak”

Estonya Rallisi’nin hızlı ve akıcı etaplarının ardından Toyota Gazoo Racing WRT, 18-20 Türkiye Rallisi’nin zorlu ve kayalık yollarında çok farklı bir testle karşı karşıya. Estonya’da sezon yeniden başladığında bir podyum finalinin ardından, Sébastien Ogier, dördüncü sırada Kalle Rovanperä ile takım arkadaşı Elfyn Evans’ın önünde pilotlar sıralamasında lider olmaya devam ederken, Toyota üreticiler şampiyonasının zirvesinde kaldı. Marmaris sahil beldesinde bulunan Türkiye Rallisi, kayalık çakıl yüzeyi ve yüksek sıcaklıkların birleşerek otomobiller için zorlu koşullar yaratmasıyla WRC’deki en zorlu arazilerden bazılarına sahip. Nispeten yavaş ortalama hızlar, motorları, şanzımanları ve frenleri soğutmak için mevcut hava akışını azaltabilir. Bu yılki Türkiye Rallisi Cuma akşamı (sabah shakedown etabının ardından) İçmeler ve Gökçe etapları ile başlıyor. Bunu Cumartesi günü Marmaris’in batısında, öğle servisinin ardından tekrarlanan üç etaplık tam bir ayak izliyor. Pazar günü, rallinin en uzun etabı olan 38,15 kilometrelik Çetibeli ve daha kısa olan Marmaris testi, son servis molasından sonra ikinci kez koşuyor.

Takım Direktörü Tommi Makinen, ralli öncesinde görüşlerini şu sözlerle açıkladı; “Türkiye Rallisi, gerçekten zorlu yol koşullarına sahip çok zorlu bir ralli. 2018’de herkes için yeniyken kazandık, şimdiye kadar en güçlü rallimiz olmadığı doğru. Bununla birlikte, geçen yılki ralliden bu yana, Türkiye’de karşılaştığımız koşullar için setup’larımızı iyileştirmeye yoğunlaşarak çok çalışıyoruz. Arabamızın bu koşullarda artık geçen yıla göre çok daha iyi olduğunu biliyoruz ve iyi bir ralliden emin olabileceğimizi düşünüyorum. ” Şampiyona lideri Sébastien Ogier “Açıkçası, Julien ve ben ralliyi geçen yıl kazandığımız Türkiye’den bazı güzel anılarım var. Bu sonucu tekrarlamak kolay olmayacak: Bu herkes için zorlu bir yarış, ancak yolu açmanın (ilk çıkmanın) bizim için özellikle zor olacağına eminim. Ama aslında Yaris WRC ile neler yapabileceğimizi görmekten heyecan duyuyorum. Son zamanlarda etkinliğe hazırlanmak için çok iyi testler yaptık ve kesinlikle bazı iyileştirmeler yaptığımıza ve otomobilde ileriye yönelik bazı adımlar attığımıza inanıyorum, o yüzden bakalım ne yapacağız” diye konuştu.

Takım arkadaşı Elfyn Evans “Türkiye rallisi her zaman zor bir olay ve Estonya’daki hızlı yollarımızla büyük bir tezat oluşturacak: Çok daha yavaş ve tamamen farklı bir karakter. Ekip için çok sıcak ve fiziksel olarak çok zorlu ve ayrıca arabaları da çok çok zorlu olacağı kesin. Buna uyum sağlamaya hazır olmamız gerekiyor. Hazırlanmak için birkaç hafta önce Yunanistan’da bazı testler yaptık ve araç oldukça iyi hissettirdi, bu yüzden bunun rallide iyi bir his uyandıracağını umuyoruz” derken, Estonya’daki performansı ile dikkat çeken genç pilot Kalle Rovanperä da “Türkiye’deki yollar çok zorlu ve bu şartların benim için genellikle oldukça zor olduğunu düşünüyorum. Kariyerimde henüz bu kadar çok ralli yapmadım, ancak geçen yıl WRC2’de Türkiye Rallisi yapmıştım, bu yüzden bir rallinin neye benzediğine dair biraz deneyim. Görünüşe göre ekip geçen yıldan bu yana araba ile çok büyük bir adım attı ve bu tür koşullarda artık daha iyi olmamız gerektiğini düşünüyorum. Umarım hepimiz orada iyi bir hız gösterebiliriz” diye konuştu. Türkiye Rallisi’nde geçen yıl Ott Tanak, Cumartesi günü rallinin ikinci etabında abandone oldu, son gün Türkiye Power Stage’i kazanarak şampiyonluk başarısı için önemli puanlar aldı. Jari-Matti Latvala ve Kris Meeke, Cuma günü şiddetli yağmurda zaman kaybettikten sonra genel olarak sırasıyla altı ve yedinci oldu. | Kaynak; Toyota Gazoo, 11 Eylül 2020 : 21.10

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top