30 Ağustos kutlama videosu

Kısaca özetleyim. Federasyonumuz 30 Ağustos Zafer Bayramı adına Afyonkarahisar’daki Kocatepe’de bir film hazırlatmış. Filmde benim çok sevdiğim iki drift sporcusu Abbas Çimen ve Örge Pamukçu oynamış. Her açıdan çok beğendiğim bir çalışma olmuş. Düşünenden, oynayana, yayınlayandan kurgulayana kısaca emeği geçen herkese teşekkür etmek lazım.

Beni asıl mutlu eden ise…

2016 yılında Hitit Rallisi’nde yine Abbas Çimen’le seyirci etabı öncesi yaptığımız drift gösterisine verilen olumsuz tepkinin artık bu işlerde drfitin ne kadar ilgi çektiğinin anlaşılmasına paralel yerle yeksan olmasıdır.

*****

Ayhancan

Ayhancan gerçekten büyük takdir gören bunu da fazlasıyla hak eden genç bir kardeşimiz. İsmini daha 2015 yılında uluslararası başarılara imza atmadan önce Ankaralı eski yarışçı Turan Sezgin’den duymuştum. Ayhancan’a imkan verilse neler yapabileceğinden bahsetmişti Turan abi. Ne yalan söyleyim dinlerken bu kadar olabileceğini ben hayal edememiştim.

Bu sezon Super Cup serisini üçüncü olarak tamamladı ve bizlere İngiltere ve Belçika yarışlarını birincilikle bitirerek ayrı bir gurur yaşattı.

Sporumuzun gelecekte çok daha iyi yerlerde olması için bize daha fazla Ayhancan lazım diye düşünüyorum. Çünkü bizim kadar otomobil sporlarına ilgisi olmayan ama otomobil tutkunu olanlar da Ayhancan’ı ve başarılarını yakından takip ediyorlar. Bu sadece sporcuya değil sporun tanıtımına da bir yatırım. Devamı katlanarak gelir ümit ediyorum ki.

*****

Lisans ücretleri

Her günümüzün evde virüs korkusuyla geçtiği günlerde, başkan Üçlertoprağı bir video konferansta lisans ücretleri ile ilgili bu sene yapacakları indirimden bahsetmişti. Fakat herhangi bir indirim uygulanmamış.

Bana konu ile ilgili çok fazla soru geliyor. Tabi konunun muhatabını arayıp hatırlatmanızda fayda var, en doğru bilgiyi kendilerinden alırsınız dediğimde de bakanlığın onay vermediği cevabına ulaşıyorum.

Şimdi böyle bir özel dönemde benim tanıdığım Gençlik ve Spor Bakanlığı idaresi, bakanından genel müdür ve daire başkanına, lisans ücreti konusundaki indirim kararına destek verecektir diye düşünüyorum. Aslında federasyonlar istediği ücreti almakta hürdür ama bakanlığa bilgi verip alınan kararı güncellemekle mükelleftir. Bir diğer taraftan ücretsiz lisans veren federasyonlarda vardı yanılmıyorsam.

Elçiye zeval olmaz diyip, bir de ben buradan hatırlatmak istedim. Çünkü benim bildiğim başkan ya bunu açıklamazdı ya da açıkladıysa ne yapar eder uygular ve konuyu kapatırdı.

*****

TÜBİTAK Efficiency Challenge

1-6 Eylül 2020 tarihleri arasında Teknofest kapsamında Tübitak Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışı vardı. 1-5 Eylül arasında etkinlik Körfez Yarış Pisti’nde idi. 6 Eylül’de ise İntercity İstanbul Park’da son buldu.
Organizasyonuna Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bizzat katılırken Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kaçır, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ve Tosfed Başkanı Eren Üçlertoprağı da hazır bulunmuşlar.

Bir süredir aksatılmadan yapılan bu organizasyon gerçekten öğrenciler ve üniversiteler için oldukça önemli bir yere sahip. Öğrencilerin hem teknik açıdan kendilerini geliştirmesi hem de sosyal açıdan bir projenin başarılı şekilde yürütülmesi için sahada mücadele vermeleri ve ekip ruhunu yaşamaları açısından da katılımcılara önemli katkılar sağlamakta.

Bu arada Bakan Varank İntercity İstanbul Park’da yaptığı açıklama da organizasyonun gelecek sene daha kapsamlı bir şekilde İntercity İstanbul Park’da yapılacağını açıklamış.

Buradan da anlaşılıyor ki gelecek yıllarda İntercity İstanbul Park pek çok projeye ev sahipliği yapacak.

*****

Bir bana mı ilginç geliyor?

Düğünler yapılıyorken yarışlar yapılamıyordu şimdi yarışlar yapılacak ama düğünler yasaklanıyor.

F1’in tekrar ülkemize gelecek olmasından mıdır bilinmez ayrı bir Formula 1 heyecanı sardı bizi…

Eskiden video konferanslı toplantılar ilginç iken şimdi canlı toplantılar ilginç görünüyor.

Ben tutkunu olduğum için olsa gerek her açtığımda Facebook’da bir Toyota Celica GT4 ralli videosu ile karşılaşıyorum.

Mahalli yarışlar yapılamıyor. Ulusal yarışlar belirsiz. Ama en uluslar arası yarışlar yapılmak üzere olan bir sezon yaşıyoruz.

9 Eylül 2020 : 07.24

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top