Tanak evde tarih yazdı

Dünya Ralli Şampiyonası’nda altı aylık ara Estonya’da sona erdi ve pandemi nedeniyle bu yıl ilk kez takvime dahil olma fırsatı bulan Estonya Rallisi, yerel kahraman ve son şampiyon Estonyalı Ott Tanak’ın zaferi ile sonuçlandı. Hyundai İ20 Coupe WRC’si ile 1 saat 59 saniye 53 salise toplam zamanı ve en yakın rakibinin 22 saniye önünde finişe ulaşan Ott Tanak, hem ülkesinin ilk WRC’sini lazanarak, hem de bu sezon formasını giydiği Hyundai’deki zaferi ile tarih yazdı. Tanık’ın ardından takım arkadaşı İngiliz rallici Craig Breen 2’nci olurken, Hyundai, takımlar rekabetinde Estonya’dan 1-2’lik skorla ayrıldı. Efsane şampiyon rallici Sebastien Ogier ise, Yarış WRC’sini iki i20’nin 4.7 saniye ardından 3’ncü sırada finişe getirerek podyuma çıktı.

Estonya’da 17’nci ve son etap aynı zamanda powerstage puanları için önemliydi ve Toyota’nın genç Finli pilotu Kalle Rovanpera, adeta kurtlar sofrasında aslan payını kaptırmayarak Estonya’daki 5’nci etap zaferinde powerstage’i kazanarak imzasını attı ve ekstradan 5 puan hanesine kaydetti. Genç Kalle, 6’ncı tamamladığı Estonya’da aldığı 1 dakikalık cezası olmasaydı Evans’ın önünde 4’ncü olacaktı. Zorlu bir parkurda gerçekleştirilen Estonya Rallisi’nde tarihi bir başarı kazanan bir diğer genç pilot ise 18’lik rallici Olivier Solberg idi ve hem son (powerstage) etabı hem de genel klasmanı 9’ncı olarak tamamladı ama asıl başarısını WRC3’te en yakın rakibinin 59 saniye önünde 1’nci olarak kariyerinin en önemli zaferine ulaşaral elde etti. Babası dünya ralli ve rallikros şampiyonu efsane rallici Peter Solberg’in izinden giden genç Olivier, rallikrostaki tacrübelerindne sonra, WRC’de de parlak başarılar elde etmeyi sürdürdü.

Estonya Rallisi’ finiş takından önce i20WRC’si tavanı üstüne çıkarak kopilotu ile birlikte hayranlarını ve hemşehrilerini selamlayan Ott Tanak, yarıştan sonra wrc mikrofonlarına yaptığı değerlendirmede, “elbette çok iyi bir bilgi birikimimiz var, eğer evinize koşarsanız etrafınızdaki insanların desteğini hissediyorsunuz, bu harika bir duygu. Estonya’da ilk galibiyet benim, bu yüzden kesinlikle mutluyum” dedi. Estonya Rallisi sonrası WRC’de liderlik değişmedi ve Sebastien Ogier iki hafta sonra Marmaris’te yapılacak olan bir sonraki ayak, Türkiye Rallisi’ne avantajlı gelme fırsatını korudu. Ott Tanak ise, puan farkını biraz daha kapatarak şansını sürdürdü. 17’nci etaptan 12’nci zamanla çıkan ve genelde de 22’nci sırada finiş gören Belçikalı Thierry Neuville, son etaptan sonra 2 dakika geç girdiği için 20 saniye zaman cezası aldı. Estonya’da son etapta Polonyalı şampiyon Kajetan Kajetanowicz ise Skoda Fabia WRC’si ile takla atarak finiş göremedi. | 6 Eylül 2020 : 15.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top