Niclas evde kazandı

Niclas Gronholm, Kouvola’da evinde zafer kazandı. İsveçli Mattias Ekstrom için ikinci olurken, Timur Timerzyanov 3’ncü bitirdi. Finlandiyalı Niclas Gronholm, bugün (30 Ağustos) Monster Energy tarafından WRX’in (FIA Dünya Ralli Kros Şampiyonası) 4’üncü ayağı Finlandiya CapitalBox World RX’de duygusal bir ev zaferi kazandı. GRX Taneco’dan Gronholm, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’nin 130 km kuzeydoğusundaki Kouvola pistinde ikinci olmak ve 15 şampiyonluk puanı almak için sezonun en iyi performansını sergiledi. Daha sonra finalde avantajlı başlamak için zor koşullarda yarı finalin ikisini kazandı. TQ (en üst eleme) pozisyonu, Cumartesi günü aynı pistte şampiyonanın üçüncü turunu kazanmasının ardından WRX lideri İsveçli Johan Kristoffersson tarafından elde edilmişti. Kristoffersson, yarı finaldeki galibiyet sayesi sayesinde finalde pole pozisyonunda başladı, ancak ilk virajda kendisini geçtikten sonra birinci turda lider Gronholm oldu.

O andan itibaren Gronholm, parkurda zorlu, ıslak ve kaygan koşullarda liderliği elinde tuttu. Kristoffersson jokerini üçüncü turda aldığında ise önce O’nu ve ardından Mattias Ekstrom’un yakın markajını savuşturdu. Liderliği tüm yarış boyunca GRX Taneco Hyundai i20 Supercar’ın sadece santimetre gerisinde olgunlukla yöneten Gronholm, jokerini altıncı turda aldı ve WRX kariyerinin üçüncü zaferini elde etti. Ekstrom son virajda Kristoffersson’ı geçerek ikinci oldu. Kristoffersson 2020’de ilk kez podyumda bitiremedi, bitiş çizgisine giden yarışta Gronholm’un GRX takım arkadaşı Rus pilot Timur Timerzyanov tarafından geçildi. Hansen takımı için bir Peugeot 208 ile yarışan İsveçli Timmy Hansen, jokerini birinci tura çıkardıktan sonra 5’inci oldu ve Monster Energy GCK RX Cartel’den Andreas Bakkerud finiş listesini tamamladı. Kristoffersson, Sürücüler Şampiyonası sıralamasında, KYB Team JC ise takımlar şampiyonası liderliğini koruyor.

Gronholm “Finalde arkadakilerin beni virajlarda zorlayacağını biliyordum, bu yüzden içerde kaldım. Sadece düzlüklerde hızlanmak yeterliydi. Sakin kalıp ve hiç hata yapmamaya çalışıyordum. Birkaç yaptım ama o kadar da büyük hata değildi. Baskıyı hissettim, ancak temelde liderliğe geldiğimde sadece yarışı kontrol etmek ve galibiyet gerçekten çok güzel” diye konuştu. Ekstrom’un ikinci sırada bitirmesi İsveçlileri unvan çekişmesinde tuttu. Ekstrom “Finalde tempo iyiydi, ön camda çok fazla kir varken görmek zordu, ama bir şekilde silecekler süpürdü ve görebildim. Niclas’a kıyasla iyi bir temponun olduğunu hissettim, bu yüzden tamponunda yapışmak için hiç sorun yaşamadım, ama hata yapmadı. O’nu ve tüm takıma o kadar büyük tebrikler ki, hiç hata yapmazsan kazanabilirsin. Çok fazla şey görmedim, telsizde adamlarımı duydum, son virajın sıkı olacağını söylediler ve TV’de izlemeyi dört gözle bekliyorum çünkü herkes harika bir yarış olduğunu söylüyor” dedi. Bu yıl ilk kez podyuma çıkan Timerzyanov “bu iyi oldu. Hem yarı finalde hem de finalde güzel bir mücadeleydi, çok yakındı. Son turda biraz fazla sürmeye başladım ve gerçekten zor bir son virajdı, herkes podyumda olmak istiyordu. Johan kapıyı açtı ve onu içeriden geçirmek için kullandım. Gerçekten mutluyum” dedi.

GRX SET takımı için yarışan Finlandiyalı Juha Rytkonen, finalde 5 saniyelik bir parkur limiti ihlal cezası aldı ve başlangıçta final için tuttuğu yer Bakkerud tarafından alındı. Hansen’den İsveçli Kevin Hansen de yarı finalde 4’üncü oldu, yarı finalin son turunda kardeşi ve takım arkadaşıyla bir pozisyon mücadelesinde kaybetti. KYB Team JC’den Robin Larsson ve GCK Bilstein’dan Anton Marklund, yarı finalde bitirenlerin listesini tamamladı. All-Ink.com Muennich Motorsport için yarışan Alman Timo Scheider ve Finlandiyalı Jere Kalliokoski yarı finalde 5 ve 6’ncı oldular. Yarı finaller için ilk yedek, Unkorrupted takımı için Renault Clio ile ilk kez sahneye çıkan Hollandalı Kevin Abbring’di. Büyük Britanya’dan Liam Doran, Monster Energy GCK RX Cartel sürücüsü 14 ve Abbring’in Unkorrupted takım arkadaşı Fransa’dan Guerlain Chicherit ise 15’nciydi. Son şampiyonluk puanı Macar Tamas Karai tarafından kazanıldı. Finlandiyalı Jani Paasonen ve Atro Maatta ile Almanya’dan Rene Muennich, elemelerdeki listelerde yer aldılar.  IMG Motor Sporları Etkinlikleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Paul Bellamy şu sonuca vardı: “Motor sporlarının gerçek bir yükselen yıldızından bugün ne muhteşem bir performans. Finalde harika bir sürüş için Niclas’ı ve podyumda iki pilotu olan tüm GRX Taneco ekibini tebrik ediyoruz. 8 günde 4 raunt ile şampiyonaya katılan herkes için yoğun bir hafta oldu ve herkes harika bir iş çıkardı. Şimdi Letonya’daki bir sonraki yarışa kadar kısa bir ara var” dedi. | Kaynak; WRX media, 30 Ağustos 2020 : 21.37

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top