TA 4.Gün | Bolkar’ı en iyi Kertenkele tırmandı

10.Trans Anatolia Rally Raid maratonunda yarı yol geçildi. Bugün tamamlanan 10’ncu etapla birlikte, 2850 km’lik uzun ve zorlu maratonda geri dönüşe geçilecek. 17 Etaplık parkurun bugünkü 10’ncu ve 168 km’lik mesafesi ile maratonun en uzun etabı olan Bolkar’da Becce Motorsport ekibi Kamil Murat Altun-Ergün Örentel, ‘Atom Kertenkele’ adını verdikleri Suzuki Grand Vitara’ları ile etabı 3 saat 51 dakika 30 saniyelik zamanıyla 1’nci sırada tamamladılar.

Kertenkele’ lakabıyla instgram’da 38 binlik takipçisi ile sosyal medya fenomeni olan Kamil Murat Altun, kopilotu Ergün Örentel ile birlikte bugün sergiledikleri performanslarıyla otomobiller klasmanında iki sıra daha yükselerek 6’ncılığa çıktılar. Dün yaşadıkları mekanik problem nedeniyle gün sonunda kapalı parka gecikerek girebilen Kamil Murat Altun-Ergün Örentel’in ardından bugünkü Bolkar etabını 8 dakika 40 saniye 7 salise farkla 2’nci zamanla geçen takım arkadaşları Tolga Yılmaz-Ebru Demirbay Erişti ikilisi ise 31 dakika 54 saniye 9 salise farkla maratonda otomobiller genel klasmanında 2’nciliklerini korudular.

Yarışın en uzun etabında 3’ncü zamanı yaparak Bolkar’ın podyumuna çıkan Bekir Kuvvet Erim-Kaan Karaöz ikilisi de bu skorla günün ikinci sürprizi yaptılar. Dünkü Tuz Gölü etabının son kilometrelerinde kanala takılarak devrilen AKP Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Antalyalı genç kopilotu Kaan Karaöz ile dünkü ikinci etabı kaçırarak zaman cezası almalarına karşın bugün morallerini yüksek tutmayı başardılar. Dün gece geç saatleri kadar Karaman sanayide Ankara’dan getirilen yeni turbo ve  devrilmede hasar gören cam ile deforme olan ön kaputu yenileriyle değiştirilen TRT brandingli Toyota Hulix’i ile eski tüfek tecrübeli rallici Bekir Kuvvet Erim, podyum hedefi ile bilendiği maratonun bugünkü 168 km’lik etabındaki performansı ile Kertenkele’nin 14 dakika ardından 7’nciliğe tırmandı.

Trans Anatolia Rally Raid maratonunda 4’ncü gün sonunda Ixco Racing Team’den Ahmet Bağce-Mert Tepe ikilisi Toyota FJ Crouiser’leri ile toplamda 16 saat 55 dakika  50 saniye ile otomobiller klasmanında lider gidiyorlar. Maratonda Becce Motorsport’tan Tolga Yılmaz-Ebru Demirbay Erişti ikilisi Suzuki Grand Vitara’ları ile 31 dakika 54 saniye 9 salise farkla 2’nci giderlerken, Land Rover Defender ile Tarık Gökbay-Osman Metin ikilisi 14 dakika 35 saniye farkla otomobiller kategorisinde 3’ncülüğe yükseldiler. Maraton 22 Ağustos Cumartesi günü İstanbul Şile’de finiş görecek. | Haber; Aydın Hoşgör, Fotoğraflar; Sinem Hoşgör, Ralli Ajansı, Karaman. 19 Ağustos 2020 : 20.10

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top