Baş’ların örnek mücadelesi

 

Yedi Gün 2850 km’lik 10.Trans Anatolia Rally Raid maratonunda geride kalan ilk dört gün sonunda otomobillerdeki rekabet hem kategori hem de sınıflardaki klasmanlarda heyecanları katmerliyor. AVC Aksis Fire Racing Team başta olmak üzere 4 takımın pilotları bir yandan ferdi başarılara imza atmak için uğraş verirlerken, diğer taraftan da takımların puan hanelerine katkılar yapmanın yoğun gayretlerini sergiliyorlar. Pandeminin yarattığı olumsuz havaya rağmen, özellikle bu yıl yapılan yeni ve güçlü otomobillerin direksiyonlarında tecrübeli pilotların olması nedeniyle bu rekabette ekipler arasında farklar dikkatle takip edilirken, diğer yandan da yeni olmalarına karşın hırsları ve podyum hedefleri ile farklı bir renk katan ekipler de rekabet sofrasını tatlandırıyorlar. Geçtiğimiz yıl raid kategorisinde katıldıkları Trans Anatolia maratonundaki sportif rekabetin büyüsüne kapılarak hazır bir L200 satın alıp üstüne katan İstanbul’lu Baş’lar parkurlarımızdaki ender aile ekiplerine önemli bir örnek teşkil ediyorlar. AVC-Aksis Fire Racing Team’de yer alan Bener Baş, hırslı yapısı ve alt yapı ağırlıklı fikirleri ile öne çıkarken, bu uzun ve yorucu mücadelede kendisine eşlik ederek yol notu okuyan eşi Nazife Baş da, aynı hırs ve mücadele ruhu ile eşinden hiç te aşağı kalmıyor.

Sporumuzdaki alt yapı eksikliğini fark etmenin ötesinde bu konuda gerekli yatırımları yapmaktan sakınmayan Bener Baş, çatısı altında yarışmakta olduğu AVC-Aksis Fire Racing Team’in patron sporcusu Adnan Ofluoğlu ile birlikte taşın altına elini koymaktan çekinmedi ve iki patron sporcununfikri, ve maddi güç birliğinden ortaya örnek teşkil edecek bir servis kamyonu çıktı. Adnan Ofluoğlu ve Bener Baş’ın görüşlerini dinleyip değerlendiren Türk mühendislerin imzasını taşıyan özel yapım servis kamyonu, görücüye çıktığı ilk yarış olan Trans Anatolia’da hem takım ekiplerinin ihtiyaçlarını karşılamakla kalmadı rakip takımların dahi yakın ilgisini topladı. Kemerburgaz’daki teknik kontrol alanında AVC-Aksis Fire Racing Team’in  kamyonunu yakından inceleyen ve çalışmayı başarılı gördüğünü dile getiren Becce Motorsport’un şampiyon patronu Mehmet Becce, takım olarak kendilerinin de en kısa zamanda benzer bir kamyon sahibi olmayı düşündüklerini ifade etti.

Bener-Nazife Baş’ların ortak imzaları sadece servis kamyonu ile sınırlı değil. Yazları büyük zaman geçirdikleri Küçükkuyu’nun Yeşilyurt köyünde nefes aldıkları ve Ege’nin oksijen deposu olarak bilinen Kaz Dağları’ndaki altın madenlerine karşı yürütülen sosyal tepki projelerine de destek veren Baş’lar, baja araçları Mitsubishi L200’lerinin ön kaputlarına da konu ile ilgili spotlar yazdırarak bu konuya dikkat çekmeyi sürdürüyorlar. Bu vesile ile duyarlı insanları Kazdağlarını koruyalım sosyal dayanışmasına açıkça davet eden Baş’lar, bu arada da parkurlardaki rekabetlerinde de sergiledikleri performansla dikkat çekiyorlar. Trans Anatolia Rally Raid’in bu yılki 10’ncı organizasyonunda eve kupa ile dönmeyi kendilerine hedef edinen Baş’lar, tecrübeli rakiplerine karşı TH2.2 sınıfının podyumunda  yer edinmeye kararlılar. Aydın Milletvekili tecrübeli rallici Bekir Kuvvet Erim’in üçüncü gün etapta devrilerek zaman kaybetmesine karşın 3’ncü gün sınıfında en iyi zamanı yaptığı 168 km’lik Bolkar etabında yine TH2.2 sınıfının en iyi 3’ncü zamanını kaydederek dikkat çeken Bener Baş- Nazife Baş ikilisi, 5’üne de yine sınıflarındaki rekabete 7’nci olarak sürdürecekler. ­| 19 Ağustos 2020 : 23.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top