İxco Trans Anatolia’ya hazır!

15 Ağustos Cumartesi saat 18’de start alacak olan 10. Trans Anatolia Rally Raid’in otomobiller kategorisi ferdi rekabetlerin yanı sıra takımlar için de farklı bir rekabete sahne olacak. Parkur mesafesi ile ülkemizin ilk ve tek, dünyanın ise 4’ncü zorlu maratonu olan Trans Anatolia’da bu yıl 4 farklı takım puan mücadelesi verecek. IXCO takımı ekipleri starta sayılı günler kala (önceki gün) Şile’deki garajlarında bir araya geldiler ve hem maraton için strateji belirlediler hem de araçların start öncesi son kontrollerini yaparak kontak çevirdiler. Dr.Hüseyin Kurt Mitsubishi L200’ü, Ahmet Bağce Toyota FJ Crouiser’i, Nurullah Ateş ise Suzuki Vitara’sı ile İXCO garajında bir araya geldiklerinde ajans kamerası da gün boyunca görüntülerini kaydetti.

Ahmetli köyündeki garajlarından hareket ederek Şile’nin sahiline inen takım araçları ile sahilde kısa bir mesafe geçtikten sonra yeniden garajlarına geri dönen sporcular, yapılacak son işleri gözden geçirdiler. Dönüşte yol üstünde uğradıkları benzinlikte araçlarına deniz suyundan arındırmak için su tutarlarken, Nurallah Ateş bu kısa arayı fırsata çevirdi ve benzinlikteki manavda yaptığı alışverişle kara üzüm, domates, salatalık ve karpuz alarak Vitara’sının bagajına yükledi. Ahmet Bağce’nin kopilotu Mert Tepe kısa programda pilotuna eşlik ederken, Nurullah Ateş’in kopilotu ‘kızı’ Şevval ve Doktor Hüseyin’in kopilotu Özaydın bu güne katılmadılar. Kısa süre önce IXCO takım direktörlüğünü üstlenen Cüneyt Avdan ise, bu kısa programlarında patron sporcu Dr.Hüseyin Kurt’a L200’ünde eşlik etti.

İXCO ile ilgili görüşlerini ajansa açıklayan Doktor Dr.Hüseyin Kurt, gelecek yılki yarışa var olan takıma ilaveten iki raid, iki de atv veya suv sporcusu ekleyebileceklerini ve takıma yeni ekiplerin de dahil olmasıyla birlikte toplamda 8-10 ekip olmayı hedeflediklerini söyledi. İXCO’yu ülkemizdeki baja takımları arasında farklı bir yere konumlandıran Dr.Hüseyin Kurt, takım olarak bu yılki yarışta iddialı olduklarının da altını önemle çizdi. Takıma son katılan Sapancalı Azeri sporcuyu Nijat Novruzov’un sportif kariyeri ve yeni yaptığı güçlü aracı ile yarışın iddialı isimlerinin başında yer alacağını savunan Dr.Hüseyin Kurt, otomobiller kategorisi podyumunda birden fazla araçla yer almak istediklerini söyledi. 10.Trans Anatolia Rally Raid, 15 Ağustos’ta İstanbul Kemerburgaz Kent Ormanı’dan start alarak Bolu, Nevşehir ve Konya’nın köy ve dağ yolları üzerinden Karaman’a kadar giderek, aynı rota üzerinden yine İstanbul’a geri dönecek ve 22 Ağustos’ta Şile’de finiş görecek. | 11 Ağustos 2020 : 12.10

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top