Güçler savaşı

Hafta sonu start alacak olan 10. Trans Anatolia Rally Raid’inde otomobillerin ralli kategorisinde zorlu bir rekabete girecek olan 24 ekip arasında adeta güçler savaşı yaşanacak. Azeri baja sporcusu Nicad Zourova’nın sahibi olduğu Outdoor Akademy’in Sakarya’daki garajında yapılan 275 beygirlik Ranger’in haberini ajansta okuyan Adnan Ofluoğlu, diğer rakip araçlara kıyasla ‘hayli konforlu’ yarış otomobili Mercedes ML 55 AMG’sini anımsatıp, rekabet çıtasını hayli yükseltti. AVC Offroad Aksesuar’ın Türkiye Trial Takjımlar Şampiyonu sporcu patronu Adnan Ofluoğlu, ajansa yaptığı açıklamada, dün yeni brandingi giydirilen Mercedes ML 55 AMG’sinin turbosuz, süperşarjsız, yazılımsız, atmosferik motorla net 370 beygir olduğunu söyledi ve bu açıklamasıyla adeta güçler savaşının habercisi oldu.

Mert Becce (Suzuki Grand Vitara)

Transanatolia’nın diğer iddialı ekiplerinden doktor Hüseyin Kurt Mitsubishi L200’ünün motor gücü açısından rakiplerinden bir tık geride kaldığını dün ajansa verdiği röportajda açıklamıştı. Maratonun kazanan pilotları bünyesinde iddialı ve takım Becce Motor Sport’un garajında bu sezon başında yapılan en güçlü Suzuki Grand Vitara’sı Atom ile 38 bin takipçili instagram fenomeni Kertenkele lakaplı Murat Altun 195 beygir ile garajın en güçlü aracının direksiyonuna geçecek. Trans Anatolia’da otomobiller kategorisinin son şampiyonu genç sporcu Mert Becce’nin Grand Vitara’sı 146 beygir olarak diğerlerine göre bir tık düşük kalmasına karşın, aracın hafifliğine dem vuran başarılı pilot, tecrübesini anımsattığımızda ise bu nüansı gençliği nedeniyle gözden ırak tutmayı tercih etti. Yine Becce Motorsport takımının Trans Anatolia Rally Raid otomobiller kategorisi galibi bir diğer sporcusu Tolga Yılmaz’ın Suzuki’nin standart motoru 106 beygir üretiyor.

Ralli Ajansı yarışın diğer iddialı ekiplerinden Tarık Gökbay’ın Land Rover Defender’ının 270, kendisi ile bu yıl takım arkadaşlığı yapan Ahmet Tınkır’ın ise yeni yaptığı L200’ün 230 beygir olduğu bilgilerine ulaşırken, AVC Offroad Aksesuar takımının ve maratonun hali hazırdaki en güçlü otomobili olan ML 55 AMG’sinin bu yarıştaki takım arkadaşları İlyas Sönmez’in L200’ü ile Bener Baş’ın Toyota Hulix’i zorlu rekabete renk katacaklar. Aydın Milletvekili tecrübeli rallici Bekir Kuvvet Erim, yeni satın aldığı Maxi Garaj yapımı Toyota Hulix’ı ile maratonda podyum için bilenirken, Toyota Land Crouiser’i ile geçen sezonki maraton ve Trioa performansları ile kupalar kaldıran Aydınlı Şükrü Serhat Saygılı ve Maxi Garaj yapımı 160 beygirlik Navara’sı ile Mert Öztiryaki, rakipleri tarafından podyum için üst sıralara not edilen isimler arasında yer alıyorlar. 14 ve 15 Ağustos’ta teknik kontrollerin yapılacağı ve 15 Ağustos günü 18’de start alacak olan Trans Anatolia Rally Raid maratonu, görünen o ki 32 motor 41 otomobil ile pandemi yılının ilk ve belki de tek baja organizasyonu olarak sporcuların ateşini şimdiden yükseltiyor.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı | 10 Ağustos 2020 21.00

Adnan Ofluoğlu (Mercedes ML55 AMG)

Murat Altun (Suzuki Grand Vitara)

Bener Baş (Toyota Hulix)

Bekir Kuvvet Erim (Toyota Hulix)

Mert Becce (Suzuki Grand Vitara)

Şükrü Serhat Saygılı (Toyota FJ Crouiser)

Ertuğ Örentel (Sağda, Lada)

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top