Solberg rövanşa hazır!

Geçen yıl 18 yaşında en genç pilot olarak Letonya’da zafer kazanıp dikkat çeken Olivier Solberg, geçen ay Rally di Roma Capitale’de genel klasmanda da 3’üncü olarak dikkat çekti. WRC’nin sonbaharda yeniden başlamasından önce Pirelli lastikleri ile VW Polo GTI R5’i ile ERC’de rekabete dahil olan Solberg, “Geçen yıl Rally Liepaja’yı kazanma duyguları benim için hala çok yüksek ve oraya geri dönüp belki biraz daha tarih yazmak güzel olacakAma bu geçmiş bir hikaye. Bu yıl yine Liepaja’ya gitmek ise aynı hikâyenin bir sonraki bölümü. ERC için daha fazla puan almak ve elbette bir sonraki yarış olan Estonya’daki WRC ayağını kazanmak önemli” dedi. Tamamen asfalt Rally di Roma Capitale’deki başarısının ardından ERC1 Gençler şampiyonluk mücadelesinde Simone Tempestini’ye karşı 10 puanlık bir avantaja sahip olan Solberg, “Roma gerçekten eğlenceliydi. Dürüst olmak gerekirse, bu sonuç bana da iyi bir güven verdi. Orada bir sürü R5 vardı ve bu kadar hızlı yerel pilotlara karşı 3’üncü olmak benim için harikaydı” dedi.

2003 Dünya Ralli şampiyonu Petter Solberg’in oğlu olan Olivier Solberg, geçen yılki Rally Liepaja’da 13 etaptan 10’unda en hızlı zamanı yaparak baştan sona lider sürdü. İlk ayağın sonunda ERC şampiyonu Alexey Lukyanuk’a karşı 9.7 saniye öne geçen Solberg, yarışın son gününde avantajını artırdı ve 22.7 saniye önde tamamladı. Solberg, “Geçen yıl toprakta 4WD ile ilk kez yarıştım, bu yüzden gerçekten hiç beklentim yoktu, ancak hızlı olmak, ilk andan itibaren gerçekten iyiydi. Ralli Liepaja hızlı bir yarış ve notlarınızda ve sürüşünüzle de çok hassas olmanız gerekir. Kolay görünüyor ama çok zor” dedi. Lukyanuk’un Roma’daki son zaferinin ardından Solberg’i Liepāja’da ERC lideri Lukyanuk ile zor bir savaş bekliyor. “Alexey, dünyanın en hızlı ve en çılgın  adamlarından biri! Kesinlikle onunla tekrar savaşmak eğlenceli olacak ve bence intikam almak istiyor. O’nu uzak tutmak için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bu yıl tekrar kazanmayı denemeliyim. Heyecan verici bir yarış olacak” diye konuştu.

Diğer taraftan, Liepaja Rallisi ERC’nin resmi Facebook sayfasında 15 Ağustos Cumartesi günü SS1 ve SS3, 16 Ağustos Pazar günü ise SS5 ve SS10’dan canlı olarak yayınlanacak. Yayın, ERC’nin helikopter çekimi görüntüleri ve gazeteciler Julian Porter ve Chris Rawes’in önde gelen sürücülerle yapacakları röportajları içeriyor. Ralli öncesi basın toplantısı da 14 Ağustos’ta saat 20: 15’ten itibaren, aynı zamanda ilk gün özeti de 15 Ağustos’ta saat 19: 30’da yine canlı olarak yayınlanacak. | Kaynak; ERC Media, 6 Ağustos 2020 : 07.25

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top