WRC açıklandı

TosfedD birkaç gün önce beklenen açıklamayı yaptı. WRC 18-20 Eylül tarihleri arasında Marmaris’te ilk defa Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılacak. Federasyonun web sitesinde yapılan açıklamada “WRC Promoter CEO’su Jona Siebel de T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TOSFED’e teşekkür ederek. Marmaris, pandemi sonrasında alınan önlemler doğrultusunda, tüm katılımcı ve seyircilerin keyifle ve güvenle seyahat edebilecekleri popüler bir tatil beldesi. Organizasyon kapsamında güvenli bir ortam oluşturmak için FIA ve T.C. Sağlık Bakanlığı Covid-19 protokolleri uygulanacak“ dedi. Burada her ne kadar seyircilerin de altı çizilmiş olsa da geçtiğimiz yıllardaki gibi VIP seyirci alanlarının ve buna benzer özel noktaların oluşturulacağını sanmıyorum.

Organizasyon bu yıl geçtiğimiz yıllara nazaran pandemi süreci nedeniyle kompakt bir yapıya bürünmüş. Bu mutlaka bütçeye de olumlu bir şekilde yansıyacaktır. Yani bu sene yapılacak olan yarış daha ucuza gelecektir ki eğer basın ilgisi diğer yıllara göre düşmez ise organizasyon tanıtım anlamında doğru bir hamle olacak.

Şöyle ki Covid-19 nedeniyle bütün ülkeler başta turizm anlamında büyük bir gerileme yaşadı. Eğer bu organizasyon Türkiye’nin diğer ülkelere göre daha hızlı normalleştiğini anlatabilirse mutlaka bu durum yurt dışından gelmek isteyen turistler açısından dikkate alınacaktır.

Gençlik ve Spor bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı da konuyu bu yönüyle mutlaka ele almıştır.

Bu arada WRC’nin yapılacağı haberini de ilk defa ben bu köşede konu etmiştim bundan da ayrıca mutluyum.

***** 

Formula 1 mi geliyor?

Yine bu köşede belki de pandemi bizim sporumuz açısından ülkemize farklı bir avantaj sağlar ve Formula 1’in bu sene ülkemize gelmesi gündem olur demiştim. Öyle de oluyor gibi. Geçtiğimiz hafta hem İntercity İstanbul Park Pisti hem de işletmeci firma sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Açıklama otomobil sporları meraklıları ve Formula 1 tutkunları açısından büyük bir heyecan yarattı.

Açıklamanın en önemli noktası ise “Özellikle 2020 yılı takviminde yer almak için görüşmelerimiz sürerken, Formula 1 yönetimi ile yaptığımız gizlilik sözleşmesi kapsamında, detaylarını şu anda paylaşamayacağımız bir aşamada olduğumuzu ve uygun şartların sağlanması durumunda Intercity İstanbul Park olarak kamuoyuna gerekli bilgilendirmenin yapılacağını paylaşmak isteriz” bölümü idi. Yani devam eden görüşmeler var ve bu görüşmeler neticesinde bu sene Formula 1 ülkemizde tekrar yapılmaya başlanabilir.

Bu organizasyon tıpkı WRC gibi değerlendirilerek yine aynı sebeplerden dolayı bana göre devlet desteği görebilir. Yani yetkililer yarışın bu sene ülkemizde yapılması hususunu daha farklı yönleriyle de ele alarak aranan desteğin verilmesi yönünden bir noktada organizatörlerle buluşabilir.

*****

Pist yarışları ne olacak? 

WRC’nin de açıklanması ile hemen herkes çok mutlu oldu. Özellikle amatör ralliciler yani WRC’de yarışamayacak ralliciler WRC sonrası yapılması planlanan Körfez yarışları hakkında bilgi bekliyorlar.

Açıkcası ilk açıklamadan sonra araya giren zaman özellikle de rallicilerin umudunu ve beklentilerini düşürmüştü. Fakat Başkan Üçlertoprağı’nın yeni açıklamalarında tekrar konuya değinmesi başta amatör rallicilerin de umudunu yeşertti.

Malum şu anda hemen herkes WRC ile ilgili koşturmakta ve beklide organizasyon ucu ucuna yetişmekte ama zaman zaman Körfez yarışları hakkında da açıklama yapılırsa gerçekten katılmak isteyen yarışmacılar motive olacaktır.

*****

Bayram gecikmesi

Bayram nedeniyle hâlâ Ankara’ya dönemedim. Bu nedenle yazımı gün olarak değilse de saat olarak ilk defa geciktiriyorum. Ne yalan söyleyeyim sabah Ajansın patronu Aydın Hoşgör, mailini göremedim diye aramasa ben bu yazıyı ancak yarın gönderirdim. Tatillerde günler karışıyor, insanın takvim şuuru kaybolabiliyor. Herkesin geçmiş bayramını kutluyor sağlık dolu günler diliyorum.

4 Ağustos 2020 : 21.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top