Çözüm süreci

Durun bir dakika… Çözüm süreci derken, geçtiğimiz yıllarda, hükümetin Kürt vatandaşlarımızla ilgili uyguladığı politikadan bahsetmiyorum. Bu çözüm süreci bizim düğüm olan sporumuzun çözülmesi ile ilgili.

Sporumuz düğüm olmuştu çünkü pandemi nedeniyle federasyonumuzun talep ettiği kurallar listesine kulüplerimiz olumsuz yaklaşmış ve bu şartlar altında yarış yapamayacaklarını bildirmişlerdi. Dolayısıyla Tosfed de şampiyonaları iptal etti. Fakat pandemi kurallarının ülkece güncellenmesi karşısında normalleşme ve yeni normalleşme süreçleri ile hayatın normale dönmesi üzerine spor camiası olarak bizim yeni durumları sporumuza yansıtamamız ortaya biraz ilginç bir sonuç çıkmıştı.

Öyle ki, yarışlar iptal olurken Transanatolia kayıt almaya başlamış, Körfez antrenmanlar için kullanıma açılmış, son noktada WRC Türkiye yarışı bakanlık tarafından iki ay kala onaylanmış ve süreç başlamıştı.

Bir taraftan pandemi nedeniyle yarışların yapılamıyor olması, fakat çok daha büyük ve kalabalık organizasyonların yapılacağının açıklanması (WRC’yi de bu gün yarın açıklayacaklardır) hepimizin kafasını karıştırmıştı.

Başkan Eren Üçlertoprağı yaklaşık iki ay sonra dün kulüp yöneticileri ile bir toplantı yaptı. Yanılmıyorsam otuzdan fazla kulüp başkanının katıldığı toplantıda gelinen son durum bizzat başkan tarafından paylaşıldı.

*****

Wrc’ye davet

Konuların başında bir hafta erken tarihe alınan WRC’nin Marmaris’te yapılacak olan ayağına başkanın kulüpleri daveti vardı. Zaten Tosfed Onursal Başkanı Serkan Yazıcı döneminden itibaren bir gelenek haline gelen Marmaris’te kulüplerin ağırlanması konusu aynı hızla Başkan Üçlertoprağı döneminde de devam etti. Yeri gelmişken yazmakta fayda var bu çok önemli bir durum. Çünkü böylece hem ilgili olsun olmasın bütün kulüpler ülkemizde yapılan en büyük otomobil sporu faaliyetinin içinde yer alıyor hem de diğer kulüp ve yöneticilerle tanışma ve kaynaşma imkanı buluyor.

*****

Körfez ile ilgili

Başkan Üçlertoprağı Körfez yarışlarının en az üç branşı kapsayacak ve üç ayaktan oluşacak şekilde WRC’den sonra yapılacağını açıklamış. Biraz temkinli yaklaştığım bu formatla ilgili şahsen sevindim diyemem. Spora da bir şey katacağına inanmıyorum ama bir sıfırdan büyüktür diye düşünenler için olabilecek bir çözüm.

Son defa altını çizmek istiyorum; ben gereksiz görüyorum ama bekli de yapıldığında bugün yazdıklarımı da hatırlatarak hatalı düşündüğümü paylaşacağım.

İnşallah öyle de olur.

*****

WRC yetişmez diyenlere

Bu konuda aynı fikirde değilim. Evet çok bir zaman kalmadı malum. Fakat şu da bir gerçek ki başkan ve yönetim bu konuda tecrübeli. Yarışın iptal edilen etap ve seremoni uygulamaları sayesinde odaklanılacak şeyler azalıyor. Zaten yarış km ve gün olarak normal bir WRC yarışına göre azaltılmış olarak açıklanacak.Gözetmen konusunda da ihtiyaç olacak sayının da daha az olması nedeniyle rahatlıkla çözüleceğini düşünüyorum.

Bunlar dışında velev ki yarış beklendiği gibi olmadı, çeşitli aksaklıklar oldu, başta FIA ve WRC’nin promotörü için bu şartlar altında ve bu kadar kısa zamanda yapılan bir yarışta bunların sorun olmayacağını düşünüyorum.

Sonuçta WRC konusu bize artı yazacaktır diye düşünüyorum.

*****

Delegasyon muhabbetleri

Başkan Üçlertoprağı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüştüğünü ve bu sene kulüplerin yarış yapamıyor olmasının delege sistemine ve kulüplerin haklarına olumsuz durum oluşturmayacağını açıklamış.

Yani bu sene yarış yapamayan kulüpler gelecek yıl bu seneki ulusal yarışlarını aynen yapabilecekler ve gelecek seçimde de son seçimde kaç delegeleri varsa aynı sayıda genel kurula delege gönderebilecekler.

Bu konu hem hukuki bir konu hem de özel de bakanlığın isterse şartları revize edebileceği bir konu. O nedenle yorum yapmak doğru değil fakat ben de kulüp başkanı olsaydım karşılaşmak isteyeceğim sonucun bu şekilde olmasını isterdim.

*****

Bilim kurulu

Transanatolia organizasyonuna sayılı günler kalmışken öğrendim ki organizasyon Bilim Kurluna ulaşarak yarışa özel izin almış. Bu örnek bir azim, ilgilenen herkesi tebrik etmek lazım.

Aklıma gelmedi değil, Tosfed çok daha önceden Medikal Kuralları da açıklamadan önce Bilim Kurulu ile görüşemez miydi? Yol haritası buna göre çıkartılsa idi daha doğru bir politika izlenmiş olmaz mıydı? Bu sayede güncellenen normalleşme dönemine daha rahat uyum sağlanmaz mıydı?

Tebrikler..

2020 GT4 European Series ilk ayak ilk yarışında Pro-Am kategorisinde mücadele eden Borusan Otomotiv Motorsport pilotları Yağız Gedik ve Cem Bölükbaşı, pole pozisyonda başladıkları 1 saatlik mücadeleyi ilk sırada tamamlayarak önemli bir başarıya imza attılar. Kürsüde kupalarını alırken maskelerini takarak verdikleri pozu çok beğendim. Tebrikler.

Burak Çukurova ve Vedat Bostancı geçtiğimiz hafta sonu İtalya’da Avrupa Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışına katılarak önemli bir adım attılar. Azim ve kararlılıkla gittikleri için tebrikler.

Çukurova ve Bostancı’nın yarışa katılması için Ümit Ülkü ve Tosfed ciddi anlamda destek olmuş. Tebrikler.

Hem mecliste Aydın’ı hem de sporumuzu temsil eden Aydın Milletvekilimiz Bekir Kuvvet Erim’in adını sürekli imkanlarını spor için kullanırken duyuyorum ve mutlu oluyorum tebrikler, teşekkürler.

28 Temmuz 2020 : 09.53

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top