AVC’nin Trans Anatolia eğitimi başladı

15 Ağustos’ta İstanbul’da start alacak olan 10. Trans Anatolia Rally Raid maratonunun startına üç hafta kala katılacak ekiplerin hazırlıkları devam ederken, bir yandan da eğitim çalışmaları hız kazandı. 2850 km’lik parkuru ile dünyanın en uzun 4’ncü yarışı olarak tanımlanan Trans Anatolia’nın yurt içindeki tek yetkili, acentesi olarak bu yıl 10’un üzerinde ekibin kaydını yapan AVC Offroad Aksesuar şirketi tarafından kaydını yaptırdığı baja yarışçılarına teorik eğitim çalışmaları bugün başladı. Şirketin Esenşehir mahallesindeki merkezi AVC Plaza’nın eğitim departmanında baja ekiplerinden pilot-kopilot 8 sporcunun katılımı gerçekleşti.

AVC Offroad Aksesuar şirketinin Türkiye Trial Şampiyonu sporcu patronu Adnan Ofluoğlu’nun ev sahipliğinde plazada bir araya gelen Baja sporcularına eğitimi, kendisi de geçtiğimiz yıl Trans Anatolia’da Baja ketgorisinde yarışan ve bu yıl da ralli kategorisinde yarışmak üzere kayıt yaptıran Ertuğ Örentel verdi. Eğitime katılan raid sporcuları, baba-oğul Bekir ve Hasan Ünver, The Punisee (cezalandırıcı) takımından Mert Filibeli, Sertaç Yapulu ve Hande Tancar ile Adnan Ofluoğlu’nun kopilotu Evren Kahraman, Murat Karajan’ın kopilotu M.Furkan Saylam ve Hisseli Harikalar ekibinin kopilotu Utku Olcar yaklaşık 3 saat süren boyunca eğitmenlerin aktardıkları bilgileri dikkatle dinlediler, notlar aldılar.

Trans Anatolia yarışı, ortamı ve kuralları hakkında detaylı bilgiler veren Ertuğ Örentel (solda) özellikle yol notu ve tripmaster üzerinde durarak tecrübeleri ile yeni katılımcıları yol kaybetmeleri konusunda uyardı. Sosyal mesafe kuralına uygun bir oturma düzeni oluşturulan AVC Plaza eğitim departmanında katılımcılar için maske tedariki ve kullanımı da sağlandı. Teorik eğitim sırasında zaman zaman söz alarak kendi tecrübelerini de paylaşan Adnan Ofluoğlu (sağda) yol notu üzerinde paylaştığı bilgileri öğretmen edası ile aktardığı yeni sporculara sorular sordu, yanıtlarını aldı. Eğitmen olarak aday sporcuların karşısına çıkan Ertuğ Örentel’in geçtiğimiz yıl Trans Anatolia’da kendisine kopilotluk yapan kardeşi Ergün Örentel de AVC Offroad Aksesuar’ın sosyal medya hesaplarında yayınlamak üzere teorik eğitim boyunca video kaydı aldı. Yeni Baja sporcularına yarışın önemini üzerine basa basa anlatan Adnan Ofluoğlu, ‘dünyanın en uzun 4’ncü yarışı’ vurgusunu sık sık yineledi. AVC Offroad Aksesuar şirketinden Trans Anatolia Rally Raid  maratonuna kayıt yaptıran Baja ekipleri, yarın (Pazar) Ağva’nın Teksen köyünde pratik eğitim için araziye çıkacaklar. | 24 Temmuz 2020 : 23.30

 

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top