İngiltere’de ralliye onay çıktı

İngiltere’nin motorsporlarında en üst kuruluşu Motorsport UK dün, rallinin İngiltere’de yeniden başlayacağını duyurdu. 4 Temmuz Cumartesi günü Britanya’da yeniden başlayan motor sporlarında koronavirüs salgını nedeniyle 110 günlük zorunlu bir aradan sonra motor sporlarında 12 yarış yapıldı. Temmuz ayında düzenlenecek 160 yarış daha var, sekiz farklı motor sporları disiplininde ise İngiliz şampiyonalarının Ağustos ayında başlaması bekleniyor.

Geçen hafta sonu başarılı bir başlangıç yapılan pistlerden sonra tek ve çok etaplı, kapalı ve yol rallileri de başlayacak. Kuzey İrlanda’daki OMC Rally ile Oxfordshire’daki Abingdon ve Lincolnshire’daki Harold Palin Stages Rally bu sezon yapılabilecek. Jersey Rallisi’nin organizatörleri ayrıca Ekim ayında bir kapalı etap asfalt rallisinin planlanmasını ve yürütülmesini açıkladılar. Motorsport UK, İngiltere’nin farklı bölgelerinde kısıtlamaların hafifletilmesi için farklı hareket edebileceğini ve ralli izni başvurusunun geçerli yerel hükümet tavsiyelerine dayanarak onaylanacağının belirtti.

Motorsporları UK CEO’su Hugh Chambers, “Motor sporları için gerekli izinlerin alınmasından memnunuz. Çeşitli organizatörleri ziyaret ettikten sonra gördük ki, topluluğumuzun üyelerinin inanılmaz derecede hevesliler. Ralli ile ilgili bilgiler üzerinde çalışırken ve en son hükümet yönergelerini izlediğimizde, beklemek zorunda kaldık. Sürüş ve Araç Standartları Ajansı’nın (DVSA) güncellemelerini takiben, rallide de aynı araç içinde pilot-kopilotu barındırmak için benzer prosedürler üzerinde çalışmamızı sağladı. Ayrıca ralli organizatörleri için bilgileri bir araya getirdik, onlara uygun önlemleri uygulamalarına zaman tanıdık. Motorsport UK destek veya kulüplerin bu popüler disiplini yeniden başlatmasına yardımcı olmak için var” dedi.

Güncellenmiş rehberliği onaylayan ve uygun şartların karşılandığından emin olan her organizatörün ilgili yönergelere uygunluğu sağlamak için bir Covid-19 Görevlisi ataması gerektiği dahil olmak üzere, ralli izinleri verilmesine ilişkin birtakım uyarılar yapılacak. Motor sporlarının herhangi bir şekilde devam ettirilmesi, İngiltere’de yakın zamanda yayınlanan ‘yola dönüş’ yönergelerine göre planlama yapabilecek olan ralli organizatörlerine bağlı. | 10 Temmuz 2020 : 10.55

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top