WRC Hibrit; Bir nesil için büyük değişiklik

İlk bakışta hiçbir şey değişmeyecek ve lastik gürültüsü, şanzıman sesi, gıcırtılı frenler devam edecek. Ama FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın 2022 sezonu açılış ayağında yeni nesil ralli arabasını ilk kez göründüğünde dönüm noktası olacak. 1987’de Gr A’nın gelişinden bu yana teknik düzenlemelerde yapılan en büyük değişiklikle, WRC’nin en üst kategorisi hareket için içten yanmalı motor gücüne dayanmayacak. Şampiyonanın bu melez döneminde, 18 ay içinde, başlık sınıfı otomobiller, daha önce hiç olmadığı kadar daha yalın ve daha yeşil hale getirmek için en son teknolojiyi kullanacaklar. Şehirlerde, şehirlerde ve servis parklarında seyahat ederken, sessiz ilerlemelerini sağlamak için benzin yerine pil gücüne güvenecekler. FIA ralli direktörü Yves Matton, “bu, WRC’nin geleceği” dedi ve ekledi; “gelecek nesil için çalışmak heyecan verici.”

Fabrika takımları 2022 araçlarını gelecek sezon için hazırlıyorlar. Hibrit sistem, Formula 1, dayanıklılık yarışları ve Formula E gibi tamamen elektrikli yarış serileri de dahil olmak üzere, her seviyede motor sporlarına elektrik çözümleri sağlama konusunda geniş bir tecrübeye sahip olan Alman şirketi Compact Dynamics tarafından sağlanacak. Compact Dynamics, E-motor, güç elektroniği ve tahrik sistemini tedarik edecek. Tamamen şarj olduğunda 100 kw (yaklaşık 130 bhp) güç sağlayacak pil, Kreisel Electrics tarafından tedarik edilecek. Güç çıkışını 500 bhp’ye çıkaracak ekstra 130 bgp, özellikle aşamalı olarak kullanılabiliyorsa ilginç geliyor. Öncelikle, pil gücü yerleşim alanlarından geçişte kullanılacak.

Matton, “bu ekstra gücüün kullanıldığı yerde dikkatli olmalıyız” diyor, ancak melez, sessizce daha hızlı gitmekten daha fazlası, WRC’yi spor ve toplumla hizalamakla ilgili. Matton şunları ekledi: “Şu anda mevcut otomobil üreticilerinde hibrit ön planda. Hibrid, ürün yelpazesi için trend ve gelecek. Toplumun evrimi, hibrid ve elektrikli otomobillerin büyük bir geleceği olduğu anlamına geliyor. Bu noktada pazarlama odağı ve spor olarak bunu yansıtma fırsatımız var. WRC’deki koşullarımız bu teknoloji için gerçekten zorlu.” WRC, yol tutkulu bir otomobil üreticisi için en iyi vitrin. Koşulların tüm gamında ürününüzü sergilemek daha iyi başka nerede olabilirdi? | Kaynak; wrc.com, 29 Haziran 2020: 10.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top