Zanardi yoğun bakımda

İtalya başta olmak üzere tüm Avrupa motor sporları dünyası, bisiklet yarışı sırasında geçirdiği kazada ciddi bir kafa travması geçiren Alex Zanardi için dua ediyor. Eski F1 pilotu ve dört kez Paralimpik altın madalyası sahibi olan ünlü sporcu, dün (Cuma) saat 17 sularında ulusal bir yol yarışı olan Obiettivo Tricolore’ın dağ etabında karşı şeritte kontrolünden çıkan bisikleti ile karşı yönden gelmekte olan bir kamyon ile kafa kafaya çarpıştı.

Helikopter ile en yakın hastane olarak Siena Üniversite Hastanesi’ne  kaldırılan Zanardi, kısa bir süre sonra da ameliyata alındı. Yaklaşık üç saat süren ve bu (cumartesi) sabah saat 10 sularında sona eren ameliyat, beyin cerrahı Giuseppe Olivieri ve ekibi tarafından gerçekleştirildi. Zanardi ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesine alındı. Hastanenin yaptığı açıklamada, uzmanlar ağır yüz ve kafa travması ile getirilen Zanardi’nin yüzünde birkaç kırık kemik ve her iki ön kemik kırığı olan Zanardi’nin durumunu çok ciddi olarak açıkladı. Karizmatik İtalyan sporcunun eşi Daniela ve oğlu Niccolò ile de hastanede yanında. Hastane girişinde medyanın yanısıra Zanardi için dua etmek isteyen pek çok hayranı toplandı.

Bu arada, kaza haberi sonrası çok sayıda kişi Zanardi hakkında endişelerini ifade etmek için sosyal medyada mesajlar paylaştı. İtalya Başbakanı Giuseppe Conte de bunlardan biriydi ve “asla pes etmediniz ve olağanüstü gücünüzle binlerce zorluğun üstesinden geliyorsunuz. Pes etme. İtalya’nın tamamı sizinle savaşıyor” dedi. FIA Başkanı Jean Todt tweet attı: “Tüm FIA ailesi bu zor anda sizi destekliyor. Sizin için dua ediyoruz, her zaman bir savaşçı oldunuz ve her zaman olacaksınız” derken, GP efsanesi Mario Andretti “Alex için endişeliyim çünkü onun hayranıyım ve onun arkadaşıyım” diye konuştu ve hayranlarını Zanardi için dua etmeye çağırdı.

İtalyan sporcu 20 yıl önce ciddi bir kaza geçirmişti. 2001 yılında her iki bacağını da kötü bir kazada kaybetti ama ardından etkileyici bir şekilde yüksek performanslı spor ve yaşama geri döndü. Kazadan önce Zanardi, 1991-1999 yılları arasında IndyCar yarışlarında ve Formula 1’de yer aldı. 2012 ve 2016’da Zanardi, Paralimpiklerde bisiklet ile toplam dört altın ve iki gümüş madalya kazandı. Aynı zamanda paraşütçülükte 12 kez dünya şampiyonu. DTM’de 2018 ve 2019’da konuk olarak yarıştı. | 20 Haziran 2020 : 14.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top