Ralli özlem giderecek

7 Haziran Pazar günü, bir dizi WRC pilotu İsveç’in WRC ile ünlenen Torsby yakınlarındaki etaplarda rekabete çıkacaklar. Pontus Tidemand ve Oliver Solberg başta olmak üzere davet edilen pilotlar, dünya ralliros şampiyonlarından Mattias Ekström ile kısa bir toprak etapta yarışacaklar. Ralli, seyirciye kapalı olacak, ancak TV için yapılacak bu yarış, pazar günü öğleden sonra SVT1 ile İsveç’te gösterilecek. WRC Promoterü küresel yayın için bir saatlik bir etkinlik programı hazırlayacak ve bu program Pazartesi gecesi WRC+’da da yayınlanacak.

Destek serisi olan WRC 2’de üçüncü sırada yer alan çifte dünya şampiyonu Tidemand, bir Skoda Fabia kullanırken, WRC 3’te yarışan Solberg bir Volkswagen Polo’nun direksiyonunda olacak. Solberg, “geri dönmek harika” dedi ve ekledi; “gerçekten tulum giymek, arabaya binmek, kapıyı kapatmak ve marş düğmesine basmak çok özlediğim bir şey. Organizatörler için çok büyük bir tebrik ifade etmeliyim. Yapabildikleri inanılmaz. Seyirciler gelemeyeceği için üzgünüz, ama hala bu korona virüsü yaşar iken gerçekten dikkatli olmalıyız.”

Ekström ve 2018 FIA Junior WRC şampiyonu Emil Bergkvist de Fabia sürerken, 2004 ve 2007’de genç şampiyonluğu kazanan PG Andersson bir Ford Fiesta’da yarışacak. Liste Mitsubishi Mirage ile Jonna Eson Brådhe ile tamamlanıyor. Sürücüler, en iyi zamanlarıyla iki etapta karşılaşmadan önce bir shakedown ile başlayacaklar. En hızlı üçü doğrudan yarı finale giderken, sonraki en hızlı iki pilot için karar vermede eleme turuna bakılacak. Her yarı final, etabın iki geçilişini kapsayacak ve her rekabette en iyi toplam süreye sahip sürücü finale kalacak. Kaybeden yarı finalistler için B finali, A finalinden önce yapılacak.

Tüm etap, her arabadaki yedi yer tabanlı kamera ve yerleşik kameralarla kaplanırken, bir drone gök yüzünden muhteşem görüntüler sunacak. Direktör Glenn Olsson, rallinin sprint doğasının heyecan ve yakın rekabet sağlayacağını söyledi. “Covid-19, son birkaç ay boyunca rallileri durdurdu, ancak şimdi motorların tekrar kükreme zamanı. Dört dünya şampiyonu da dahil olmak üzere İsveç’in en büyük motor sporları isimleri, İsveç WRC’sinin ünlü olan yollarında yarışacaklar. Nakavt formatı, sürücülerin saniyenin onda biri için savaşması gerektiğini garanti ediyor ve en ufak bir hata bile pahalıya mal olabilir. Hayranlar için gerçek bir koltuk kenarı izleme sözü veriyor” dedi.
Kaynak; wrc.com, 4 Haziran 2020 : 21.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top