Trans Anatolia 10. yılında yeni rotasında

 

Dünyanın en büyük ve zorlu rallilerinden olan TransAnatolia bu yıl 15-22 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl için planlanan rota Covid-19 önlemleri nedeniyle değiştirildi. TransAnatolia’nın 10.yılı olması nedeniyle İstanbul’dan başlayacak yeni rota; Bolu Abant, Haymana ve Karadağ’a kadar devam edecek ve aynı şekilde dönüş rotasıyla Şile’de son bulacak. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Türkiye Motosiklet Federasyonu desteğiyle düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise en büyük ve zorlu yarışlarından biri olan TransAnatolia Rally Raid, Covid-19 salgın sürecinde bu yılın ilk yarışı olmaya hazırlanıyor.

TransAnatolia Rally Raid’in 15-22 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirten, TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar sözlerine şöyle devam etti: “Covid-19 salgını nedeniyle olağanüstü günlerden geçiyoruz, tüm dünyada yaşanan kayıplar hepimizi derinden etkiledi, uluslararası birçok spor organizasyonu da bu süreçte iptal oldu veya ertelendi. TransAnatolia bu anlamda salgın sürecinde gerçekleşecek uluslararası ilk spor organizasyonu olacak. Bunun için tüm önlemlerimizi aldık. Uzun zamandır 100’e yakın organizasyon ekibimizle saatler süren toplantılar gerçekleştirdik. Açıkladığımız ilk rotayı bu yıl gerçekleştiremeyeceğiz çünkü alınan önlemler çerçevesinde kamp alanlarında ve otel konaklamalarında olağanüstü hijyen koşullarının sağlanması gerekiyor. İşte bu nedenle rotamızı kısaltmamız hem de aynı alanı iki kez kullanmamız gerekiyordu. Yeni rotamız İstanbul’dan başlayıp Karadağ’a kadar devam edecek ve dönüşte Şile’de son bulacak. Yeni rotamız 2.300 Km olacak.”

TransAnatolia’nın yeni rotası da yine doğa, kültür ve tarihle iç içe olacak. Doğanın ayrıcalıklar sunduğu Abant’tan, şifalı sularıyla ilham veren Haymana’ya; panoramik manzarasıyla hayran bırakan Karadağ’dan 2900 metre rakıma sahip Bolkar Dağları’na ve büyüleyici sahilleriyle öne çıkan Şile’ye uzanan rotasıyla TransAnatolia 2020’ye hazır.

TransAnatolia’da Covid-19 önlemleri

Önlemlerin en başında yarış başlamadan önce tüm katılımcıların ve organizasyon ekibinin Covid-19 testinden geçirilecek olması geliyor. Açık alanlardaki temas alanlarında sosyal mesafe kurallarının uygulanması ve tüm organizasyon alanlarının yoğun olarak dezenfekte edilmesi de diğer önlemler arasında. Kamplar da bu tedbirler kapsamında hazırlanacak.

120’den fazla sporcu katılımı bekleniyor

4×4 otomobil, kamyon, motosiklet, SSV ve ATV kategorilerinde yarışılan TransAnatolia, zorlayıcı parkurlar, özel etaplarla yarışçılara macera dolu günler yaşatacak. Geçen sene 84 olan start sayısının bu sene 100 – 120 arasında olması bekleniyor. Yurtdışındaki yarışların yapılamamış olması nedeniyle bu yıl TransAnatolia’ya yabancı katılımcı sayısında önemli bir artış beklediğini belirten Burak Büyükpınar; “İnsanların psikolojik olarak ne kadar hazır oldukları, uçak yolculuklarına olan güven duyguları bizim için önemli bir etken. İnsanlar geçtiğimiz süreçte evlerinden çıkamadılar. Doğa ile buluşacakları bu tip adrenalin dolu aktivitelere katılmak için sabırsızlanıyorlar. Evde kapalı kaldıkları bu süreyi telafi etmek istiyorlar.” dedi. Büyükpınar sözlerine şöyle devam etti: “10. yılımızda ve böyle olağanüstü günler yaşadığımız dönemde bizi çok mutlu eden yarışmacı kayıtlarımız var. Bunlardan bazı örnekler vermem gerekirse; motosiklet kategorisinde Dakar yarışçılarından Fransız Xavier de Soultrait, RedBull pilotu yine bir Fransız Chapelliere Camille, İngiliz Richard Kaye ve Stephen LLoyd, yine Dakar yarışçısı Fransız Adrien Van Beveren ve Yamaha pilotu İngiliz Nicholas Giles gibi çok iyi isimler kayıtlarını yaptırdı. Uluslararası uçuşların başlamasıyla birlikte kayıtlarda artış olacağını biliyoruz çünkü iletişimde olduğumuz çok sayıda yabancı sporcu var.”

Yarışların ekonomiye katkısı 2-5 milyon Euro

TransAnatolia gibi uluslararası yarışların ekonomiye katkısı 2-5 milyon Euro aralığında oluyor. Bu katkı yabancı yarışların kayıt bedelleri, konaklama, transfer, yakıt ve ülke içinde gerçekleştirdikleri harcamalar şeklinde oluşuyor. Yaklaşık 500-600 (yarışmacı, misafir, basın, organizasyon ekibi) kişinin dahil olduğu TransAnatolia bu anlamda oldukça kapsamlı bir spor organizasyonu. Dünya standartlarında yol notları sunan TransAnatolia’da yarışmacılar kesintisiz bir şekilde çalışmakta olan uydu takip sistemiyle izlenirken, çeşitli aktif ve pasif güvenlik tedbirleri mümkün olan en üst düzeyde sağlanıyor. 10. yılında TransAnatolia’ya Spor Toto, Mitsubishi Motors, Anlas, Silverzone, İzeltaş, General Tire, Yiğit Akü, Reeder, Tada ve Fikirmedya sponsor olarak tam destek veriyorlar. Kayıt ve Bilgi İçin: https://register.transanatolia.com/

TransAnatolia

2010 yılında kurulan TransAnatolia Rally Raid, Türkiye’de her yıl düzenlenen bir ralli. Yarışta enduro sınıfı arazi motorsikletleri, 4×4 arazi araçları, kamyon, ATV, SSV ve Buggy adı verilen çöl yarışları için geliştirilmiş özel yarış araçları, ayrı klasmanlarda ve yol dışı etaplarda yarışıyor. TransAnatolia kısa sayılabilecek bir süre içinde dünyanın en iyi ralli raid yarışlarından biri olarak anılmaya başlandı. TransAnatolia dünya standartlarında yol notları sunuyor. Ayrıca yarışmacılar kesintisiz bir şekilde çalışmakta olan uydu takip sistemiyle izleniyor. Uydu takibiyle birlikte çeşitli aktif ve pasif güvenlik tedbirleri mümkün olan en üst düzeyde sağlanıyor. | 3 Haziran 2020 : 18.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top