Seat Cup’ta kazanan Ertan

Seat Cup’ta ‘beklenen’ olmadı; bu kez ‘kazasız’ bir yarış gerçekleşti, 20 tur sonunda zafer Ertan Nacaroğlu’nun oldu. Dün yapılan sıralama turlarında üç pilotun yol dışı macerası ve bunun sonucunda birinin yarışa katılamaması üzerine bugünkü yarışta da rekabetin ‘sıcak temas’ boyutunda geçmesi beklenmekteydi. Ancak Seat pilotları, ‘temiz’ sayılabilecek bir start ve sonrasında rekabeti ‘temassız’ sonuçlandırdı.

Startla birlikte yarışın zirvesi belli oldu; Ertan Nacaroğlu, Ömer Erdem ve Taner Şengezener arasındaki çekişmede üç tecrübeli pilot, sıralamadaki yerlerini korudukları gibi, birbirlerinin hamlelerini savuşturmakta da zorlanmadı. Dün sert bir yoldan çıkma yaşayan Selim Erol, bugün de pistin aynı yerinde yine spine kaçtı ancak bu kez şanslıydı ve sadece zaman kaybıyla yarışa devam ederek finişe gelmeyi başardı. Aytaç Biter, start verildikten sonra pit kapısından yarışa en sondan dahil olurken, yirmi tur sonunda beş rakibinin önünde kendisine yer bulabildi.

Selim’lerin aynı noktada spin atması da ilginç bir not olarak kaydedildi. Selim Özgörkey, CMS sponsorlu Seat’ı ile, adaşının sıkıntılı anlar yaşadığı noktada spin atıp pist üzerinde yan kaldı ve diğer rakiplerin çarpmasından kıl payı kurtularak ciddi tehlike atlattı. Özgörkey, burada kaybettiği zamandan sonra klasmanda da en geriye düştü. O’nunla aynı yerde yine pist üzerinde yan kalan Mert Aytuğ da kaybettiği zamanlar yüzünden 4’ncü sırada kaldı. | İlk yayın; 26 Haziran 2005 : 22.30 | Tekrar yayın; 31 Mayıs 2020 : 19.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top