Ingram; “Şampiyonluğu korumak istiyoruz”

Chris Ingram, FIA Avrupa Ralli Şampiyonası’nın yeni internet tabanlı talk show ERC The Stage’e verdiği röportajda 2020’de unvanını savunmayı planladığını söyledi. Vatandaşı kopilotu Ross Whittock ile birlikte Ingram, 1967’de Vic Elford‘dan bu yana geçen sezon Macaristan’da dramatik bir final etabından sonra Alexey Lukyanuk‘a karşı zafer kazanarak şampiyonluk tacı takan ilk İngiliz olmuştu. Ingram ve Whittock, ERC The Stage’in galasında yıldız konukları oldular. Sunucu Julian Porter, Ingram’a, koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen gelecek sezon için planlarını sorma fırsatını buldu.

25 yaşındaki Ingram, “Kesinlikle geri dönmek ve unvanımızı savunmak istiyoruz” dedi ve ekledi; “önümüzdeki birkaç ay içinde neler olacağını görmemiz gerekiyor. Açıkçası koronavirüs şimdi herkes için öncelikli. Ancak kesinlikle ERC’ye geri dönüp gidip birkaç ralli kazanmayı istiyoruz çünkü çok sayıda tamamlanmamış iş olduğunu düşünüyoruz”. Ingram sözlerine şöyle devam etti: “Bir çok insan bir ralli kazanamadığım için, ‘yeterince hızlı mıyım, Lukyanuk kadar hızlı mıyım?’ diye sordu. Tamamen katılmıyorum. Yapmam gerekeni yaptım ve en iyisini yaptım. Hiçbir şey riske atmam. Ama gerçekten geri dönüp onlara da hız kazandığımı göstermek istiyorum.”

Sporun en üst seviyesindeki zorlu hedefinin bir parçası olarak WRC’de de mücadele etmeyi planlayan Ingram, ERC’deki şampiyonluğu savunması için hala gerekli finansmanı sağlaması gerektiğini vurguladı. Toksport WRT ile yaptığı ERC anlaşması için Ingram, “hala sponsorluk arıyoruz ve açıkçası virüs bir şeyleri çok etkiliyor. Pandemi başladığında mevcut sponsorlarımla tüm anlaşmaları müzakere ediyorduk. Dediğim gibi, şu an için öncelik değil. Ama umarım geçen sene başardıklarımız, sahip olduğumuz tüm inanılmaz kapsama alanı ve ERC sayesinde, eminim bir yol bulacağız” dedi. Her Çarşamba 18:30’da CET’te canlı olarak yayınlanan ve Julian Porter ve Chris Rawes tarafından ortak olarak sunulan Stagewill, 2020 sezonunun ilerisinde güvenli hale geldiğinde başlayacak ve pilotlar, kopilotlar ile FIA ​​ERC’nin diğer üyeleri tarafından takip ediliyor | erc.com medya, 21 Mayıs 2020 : 12.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top