2006 | İsok’un kızları rakip tanımıyor

– Otomobil sporlarında, bir kulüp adına yarışan ilk pilot olman, sende neler çağrıştırıyor?

Bu gerçekten çok gurur verici bir olay. İsok ailem gibi oldu. Gerçekten hem Fiesta Cup’ ta hem de Türkiye Tırmanma şampiyonasında İsok adına yarışıyorum diyebilmek çok güzel bir duygu. Kopilotum ve ben yalnız değiliz yanımızda İsok var.

-Kulüp adına yarışma fikri kimden geldi, nasıl gelişti? İlk duyduğunda neler düşündün?

Malum bu sporu yapmak gerçekten pahalı, ben aile desteği olmadan sadece sponsorlarım desteği ve kendi imkânlarımla yarışıyorum ve bu eğer maddi imkânlarınız çok iyi değilse bu ger-çekten zor. Serdar Bostancı aracılığıyla Satvet Çiftçi ile görüştüm ve buraya geldik.

-Kulüp adına yarışıyor olmanın parkurda sana avantaj ve/veya dezavantajları var mı? Neler…

Sponsorlarım Sonax ve Quantum’un bu sporda desteği gerçekten çok büyük, fakat bir kulüp adına yarışmak bambaşka bir duygu, bu sporda son derece aktif olan İsok adına yarışıyor olmak hem manevi hem maddi birçok desteği beraberinde getiriyor.  Dezavantajları yok bence. Ama avantajları büyük, en başta İsok sporcusuyum demek ve yarışlarda ve sonrasında arkamızdaki destek.

– Hem tırmanmada hem de rallilerde bayanlar kupalarını topluyorsun… Sezon ortasında; hedeflerinin neresindesin? Hangi şampiyonluklar daha yakın görünüyor?

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda bayanlar şampiyonluğu hedefimiz. Tırmanmada ise Kategori 1 de 3. durumdayım. Bu, bayanlar değil, genel klasman durumumu korumak hedefim.

-Kulüp çalışmalarını izliyor ve katılıyor musun?

İzliyorum fakat şu ana kadar hem yarışların yoğunluğu hem de iş hayatına koşuyor olmam sebebi ile çok katılamadım. Fakat sezon bitiminde aktif şekilde katılacağım.

-Özellikle sporcuların, kulüplerin bünyesinde daha aktif yer alması için neler yapılmalı? Bu konuda eksik olarak görünenler sence neler?

Ben daha kulüple ilişkilerim bu boyuta gelmeden çok önce daha Renç Koçibey Eğitim Seminerleri biter bitmez üyelik başvurumu yapmıştım. Eğitim sırasında kulübün oldukça iyi bir tanıtımı yapılıyordu. Tanıtım konusunda bir eksik yok. Fakat bence sporculardan katılımını arttırmak için toplantılar, seminerler organizasyonların sayısı artabilir. Mesele geçen sene mahalli bitiminde kamp yapıldı, buna benzer organizasyonlar sporcuların da katılımıyla beraber organize edilebilir.

-Kulüp adına yarışıyor olman, diğer sporcular, basın ve seyirciler açısından nasıl karşılanıyor, nasıl bir ilgiye neden oluyor?

Genelde çok pozitif tepkiler alıyorum.

-Yoğun yarış programı, özel ve iş hayatını etkilemiyor mu? Yoğun temponun altından kalkmanın sırrı nedir?

İş hayatımda oldukça zorlanıyorum fakat otomobil dünyasıyla ilgili bir işim olduğu ve patronlarımdan bir tanesi de yarışçı olduğu için oldukça destek oluyorlar. Tabii ki yoğunluk bazen yoruyor ve dinlenmek istiyorum ama gülü seven dikenine katlanır misali, olduğum yerden ve bu tempodan çok memnunum.

-Bayanların otomobil sporlarına bakış açısını değiştirmede bir katkın olduğunu düşünüyor musun?

Kesinlikle evet. İlginin azalmaya başladığından şikâyetçiyiz hepimiz. Seyirci azlığından. Bence bayanların artması, bayanlar kupasındaki mücadelenin artması ilgiyi kesinlikle artıracaktır.

-Burcu’nun yakın gelecekteki kariyer hedefleri neler?

Bu sene için bayanlar şampiyonluğu ve Fiesta Cup’ta her yarış finişe gelmek. Seneye ve sonrası için sürprizlerimiz olabilir.

İsok Dergisi, Sayı 2, 8 Haziran 2006 | 20 Mayıs 2020 : 13.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top