2005 | Arkas’ın gençleri zirvede

Arkas Yarış Takımı’nın genç pilotları, İstanbul Park’ta solukları kesen mücadeleler sonrasında zirveyi paylaştılar. Türkiye Pist Şampiyonası Maxi Grup’ta mücadele eden Arkas Yarış Takımı pilotlarından Berke Bayındır 2’nci, Kadir Akça 3’ncü, Emre Zümrüt ise 4’ncü oldular. Türkiye Pist Şampiyonası’nın beşinci randevusu için İstanbul Park’ta bir araya gelen yarış severler, yoğun yağışın kayganlaştırdığı pistte zorlu ama keyifli bir yarış izleme fırsatı buldular. Maxi Grup’ta üç adet Renault Clio ile start alan Arkas Yarış Takımı, 8 turluk mücadelede 2-3-4’ncülük kupalarını topladı. Adeta podyumu paylaşan genç pilotlar, elverişsiz şartlara karşın sergiledikleri mücadelelerle dikkat çektiler.

Cumartesi günü yapılan sıralama turlarında Emre Zümrüt, sigortadan kaynaklanan bir sorun yaşamasına karşın grubundaki ikinci en iyi zamanı ile dikkat çekti ve “hedefinin kupa almak olduğunu” söyledi. Berke Bayındır ise Clio’sunda mekanik bir sorun yaşamasına ve sıralama turlarını tamamlayamamasına karşın en iyi üçüncü zamanı kaydetti ve “rakiplerinden bir adım önde olduğunu” belirtti. Kadir Akça da dördüncü zamanı yaptığı sıralama surları sonrasında “hedefinin Türkiye 2’nciliğini korumak” olduğunu ifade etti.

Pazar günü yine yoğun yağışların etkili olduğu İstanbul Park’ta, Türkiye Pist Şampiyonası’nın üç grubunda da yarışan pilotlar toplu halde start aldılar. İlk turla birlikte Arkas’ın genç pilotları zirveye yerleşmeye başladı.. 4’ncü turdan itibaren, pistteki en güçlü otomobilin hemen ardından 2’nciliğe yerleşen Kadir Akça, son dört turda yerini korudu.. Ancak son turda finişe iki yüz metre kala, yağışlar nedeniyle pist üzerinde oluşan su kanallarına takılan ve yaptığı frenaja karşın duramayarak önündeki rakibine çarpmaktan kurtulamayan Kadir Akça, çok kısa sürede toparlanmasına ve hasarlı Clio’su ile kalan son metreleri en önde tamamlayarak damalı bayrak altından ilk geçen pilot olmasına karşın, rakibi ile dokunma anını yarış sonrasında değerlendiren spor komiserlerinin kararı ile 3’ncü ilan edildi.

8 Turluk mücadelede zirveden kopmayan Berke Bayındır ise, 3’ncü sırada tamamladığı yarışın podyumuna  komiserler kararı ile 2’nci olarak çıktı. İkinci turdaki yoğun mücadele sırasında, yine su kanalına takılan ve frenaja karşın duramayan Berke Bayındır’ın dokunmasıyla spin atan ve gerilere düşen Emre Zümrüt ise, kalan turlarda sergilediği başarılı performans sonucunda finişe 4’ncü sırada ulaştı.  Türkiye Pist Şampiyonası Maxi Grup’ta sezonun tamamlanmasına  bir yarış kala, Opel pilotu Erkut Kızılırmak şampiyonluğunu ilan ederken, Arkas’ın genç pilotu Kadir Akça 2’nciliğini korudu. | 30 Ekim 2005 Arkas Racing Basın Bülteni,  | 20 Mayıs 2020 : 17.00

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top