2004 | Yalçıntaş: “F1, Türkiye’nin projesi”

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, İTO’nun yeni Yönetim Kurulu ile birlikte yaptığı ilk basın toplantısında, Formula 1 projesine de değindi. Konuşmasında İstanbul’un coğrafi olarak Londra ile Dubai’nin tam ortasında olduğunu belirten Yalçıntaş, Londra ve Dubai’den sonra İstanbul’u ticaretin küresel merkezi yapmayı düşündüklerini ve küresel ticaret dünyasının etkili aktörlerinden biri olmayı hedeflediklerini söyledi. İTO’nun faaliyetleri hakkında bilgi verirken Formula 1 konusuna da değinen Yalçıntaş, ülke gündeminde etkin bir şekilde yer alan Formula 1 projesine göre ağustos ayında ilk yarış yapılacağını ve F1’i Ağustos’a yetiştirerek bu dünyaca önemli hareketi Türkiye’de de başarıyla gerçekleştirmek için oda olarak üzerlerine düşen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Aşık Veysel’i anarak ‘uzun ince bir yoldayız’ diye konuşan Murat Yalçıntaş, konuşmasını tamamladıktan sonra basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin Formula 1’deki yolsuzluk konularını gündeme getirip müteahhitlerin hak edişlerinin kesilmekte olduğunu sorması üzerine Murat Yalçıntaş, şunları söyledi; “Yolsuzluk iddialı konusunda bir şey söylemek istemiyorum, çünkü yargıya intikal etmiş bir konu. Ama altını kalın kalemle çizmek istiyorum ki F1 projesi Ağustos ayında hayata geçecektir. Bu bağlamda İTO üzerine düşen her şeyi yapacaktır. Hafta sonunda arkadaşlarla toplantı yaptık, proje eksiksiz olarak yürüyor. Bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapacağız, çünkü bu sadece İTO’nun projesi değil, Türkiye’nin projesidir. Türkiye de  bu projenin altından alnının akıyla kalkacaktır.”

Bir soru üzerine de, İTO’nun eski Başkanı Mehmet Yıldırım’ın 10 yılı aşkın bir süredir odaya hizmet ettiğini anımsatan Murat Yalçıntaş, Formula 1’de büyük katkısı olduğunu söylediği Yıldırım’ın halen İTO Meclisi’nde bulunduğunu ve kendisi ile beraber olduklarını belirtti. 15 Marttaki seçimler neticesinde işbaşına gelen İstanbul Ticaret Odası’nın yeni yönetim kurulu, ilk toplantısında görev bölümü yaptı. Buna göre, Murat Yalçıntaş’ın başkanlığındaki İTO Yönetim Kurulu’nda, İbrahim Çağlar Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Şekib Avdagiç de sayman üye olarak görev yaparken, Tahsin Öztiryaki, Ferruh Gök, Erhan Erken, Ali Kopuz, Bülent Barlak Abdullah Çınar, Sait Kılıç ve Şaban Dişli de İTO Yönetim Kurulu’nda üye olarak çalışacaklar. | Haber ilk yayın saati ; 30 Mart 2004 11.25 | Tekrarı; 19 Mayıs 2020 : 09.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top