2004 | Pistte şampiyon Ethem Genim

Renault Performans Team pilotu Ethem Genim, İzmir Pınarbaşı Pisti’nde düzenlenen Türkiye Pist Şampiyonası 5’nci ayağında Grup Maxi’de zafere ulaşan isim oldu. Yarış sabahı gerçekleştirilen ısınma turlarında Pınarbaşı pistinin otomobil kategorisindeki rekorunu 220 salise geliştirerek 58.340 ile yeni rekora imza atan Genim, bu birincilikle bitime 1 yarış kala şampiyonluğu garantiledi. Ethem Genim, pistlerin en hızlı pilotu olduğunu bir kez daha kanıtladı. Yarımca Körfez Pisti ve İzmir Pınarbaşı Pisti’nin  en hızlı ismi olan Ethem Genim, sezonun beşinci yarışında da bu başarısını tekrarlayarak 20 turluk yarışta finiş bayrağını ilk geçen isim oldu.

Toplam 6 pilotun mücadele ettiği Grup Maxi’de; 7 ileri sequential şanzımana sahip 285 HP gücündeki Renault Maxi Megane ile geçen yılın Türkiye Pist Grup A Şampiyonu Genim zafere rahatlıkla ulaşırken, Celal Gülerhan (Mitsubishi Lancer EVO VII) ikinci  ve RENAULT PERFORMANS TEAM’in diğer pilotu Aykut Kutluel (Renault Maxi Megane) üçüncü oldu. Startla birlikte Celal Gülerhan Mitsubishi Lancer’ı ile iyi bir kalkış yaparak liderliğe yükseldi ve kendisini Hakan Kopan izledi. Ancak Ethem Genim, Renault Maxi Megane’ı ile Gülerhan ve Kopan’ı 4’ncü turda müthiş bir atakla geçmeyi başardı.

Temposunu her tur arttıran Genim rahat bir birincilik elde ederken ikinci sırada finiş gören Hakan Kopan yarış sonunda kapalı parka girmek yerine pit alanına girmesi ve mekanikerlerin araca müdahale etmesi üzerine komiserler kurulu kararı ile yarıştan ihraç edildi. Bu yarışın ardından Türkiye Pist Grup Maxi Şampiyonası’nda en yakın rakibi Celal Gülerhan  ile arasındaki puan farkını 23‘e yükselten Genim, sezonun bitimine bir yarış kala şampiyonluğunu garantiledi. Grup Maxi sonuçları; 1 Ethem Genim, 2 Celal Gülerhan, 3 Aykut Kutluer

İlk yayın; 23 Eylül 2004 : 08.50 | Tekrarı; 8 Mayıs 2020 : 13.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top