“WRC Otomobili en yüksek seviye, tıpkı F1 gibi”

Tommi Makinen

TGRT’in (Toyota Gazoo Racing Team) patronu Tommi Makinen, yeni nesil (hibrit) çevre dostu otomobiller ilk tanıtıldığında WRC’nin görkemli yapısını korumanın öneminden bahsetti. Finli şampiyon, 2017 yılında bugünkü WRC otomobillerinin piyasaya çıkmasıyla birlikte insanların ilgisine yönelik gelişmelerin devam etmesi gerektiğini söyledi. Yeni nesil otomobiller ise 2022’den itibaren hibrid’i ilk kez kullanmaya başlayacaklar.

Tommi Makinen şunları söyledi: “Mevcut otomobiller ve yönetmelikler 2017’de, otomobillerin daha güçlü görünmek için geliştirildiği ilk zaman, önceki 2016 dönemi otomobillerinin hayran sayısını hemen arttırmıştı. İki litrelik turboşarjlı motorlar 1.6 litreye düştüğünde ise tam tersine 1.6’nın hiç güçlü olmadığı konusunda oldukça olumsuz bir söylenti olduğunu hatırlıyorum. Ancak 2017 yönetmelikleri gündeme geldiğinde ve beygir gücünün 400’e yaklaşacağını bildirdiğimizde çok çok olumlu oldu. Herkes arabaların nasıl göründüğü konusunda heyecanlıydı.”

Toyota’ya 2018’de üreticilerin şampiyonluğu kazandıran takımı ile Makinen, WRC’nin üst seviye kalitesinin şovlara yansıtılması gerektiğine inanıyor. “WRC Otomobili en yüksek seviye, tıpkı F1 gibi. Bence araba yarış severler için hala çok, çok muhteşem olmalı, çünkü bu gösteriyi takip etmeleri için ilgilerini çekiyor” dedi. Makinen, “Kesinlikle bir şey görmeye geliyorlar, bunu görmek istiyoruz, bu kesinlikle toprakta bir ay roketi gibi” diye konuştu. Makinen’in görüşleri, geçen hafta son şampiyon Ott Tanak tarafından da ifade edilen görüşlerin benzeri. Estonyalı da mevcut motor spesifikasyonunun yeni Compact Dynamics kaynaklı elektrik motoruyla eşleşmesini sağlamanın, hızın ve gösterinin yüksek seviyede kalmasını sağlayacağını söylemişti. | wrc.com, 13 Mayıs 2020 : 10.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top