Trans Anatolia’da rekor kayıt beklentisi

Ülkemizin en uzuk soluklu açık yol maratonu TransAnatolia Rally Raid’in bu yıl yapılması gereken 10’ncusu salgın corona  pandemisi gölgesinde beraberinde pek çok soru işaretleri taşıyor olsa da, katılımcılarla bugün ikincisi yapılan zoom meeting toplantısında konuşan organizatör Burak Büyükpınar, maratonu ilan edilen tarihlerde (12-21 Ağustos) yapmak için çalışmaların sürdürüldüğünü yineledi, fakat olası bir ters gelişme halinde yarışın Eylül ayına ötelenebileceğini ifade etti. Pandeminin Mart-Mayıs gibi tüm dünyada otomobil sporlarının uluslararası maraton yarışlarına vurduğu sekteyi, ‘yarışmaya susamış’ geniş bir yarışçı grubunun Trans Anatolia’ya karşı yüksek ilgisine neden olduğu ifadeleri ile katılımcılarla paylaşan Burak Büyükpınar, ulusal ve uluslararası kısıtlamaların yarış haftasına kalmadan gevşetilmesi halinde özellikle yurt dışından rekor bir kayıt talebi yaşayabileceklerini ifade etti fakat organizasyon olarak maksimum 120 kayıt yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Pandeminin hayatımıza getirdiği ‘sokağa çıkma kısıtlamasının’ bir yenisinin daha yaşandığı bir günde, organizatörün özellikle raid katılımcılarına yönelik yaptığı uzaktan konferans usulü toplantı davetine organizasyon ekiplerinden sorumlular da dahil toplam 64 katılım gerçekleşti. Burak Büyükpınar’ın açış konuşması ile başlayan toplantıda, maratonun parkurdan sorumlu 2 numaralı ismi Orhan Çelen ve zaman zaman diğer görevliler de açıklamalar yaptılar. Bir saati aşkın süre sonunda, yarışta kullanılan Stella araç takip programı için raid yarışçıları bilgilendirmesi ile tamamlandı. Burak Büyükpınar, yaptığı açıklamalarda organizasyon olarak maratonu Eylül ayına ötelemenin haricinde ikinci bir B planından da bahsetti ve yarışın İstanbul-Kars arası 2300 km’lik parkuru ile ilgili özellikle doğu Anadolu bölgesiyle ilgili olarak yerel idari makamlar tarafından herhangi bir kısıtlama getirilmesi halinde, yine İstanbul çıkışlı ama iç Anadolu’da Tuz Gölü’nden geri dönülecek şekilde ikinci bir parkur üzerinde de çalıştıklarını açıkladı.

Pandeminin ülkemiz ve dünyadaki seyrine göre, yarış haftasına kalmadan kısıtlamalarda önemli bir rahatlama olacağını yineleyen Burak Büyükpınar, yine de organizasyon olarak özellikle kamp alanlarında yarışmacı, görevli, sporcu ve tüm misafirlere yönelik olarak ekstra önlemler üzerinde çalıştıklarını ve bunlar arasında herkese test yapılmasının da yer aldığını belirtti. Burak Büyükpınar, yarış kamp alanlarının bulunduğu şehirlerin sanayilerinden yarışmacılar tarafından talep edilecek yedek parça ve servis taleplerinde parçaların kamp alnına kadar getirilmesinde herhangi bir kısıtlama olmayacağını ama mekanik destek alınması konusunda kamp alanına dışarıdan herhangi bir insanın alınamayabileceğini açıkladı. Burak Büyükpınar’ın verdiği bilgiler arasında öne çıkan bir diğer konu da, özellikle raid yarışçıları için önem arz eden joker uygulaması da yer aldı.

Önceki yıllarda kamp alanına gelişlerinden herhangi bir sorun yaşayan veya kişisel kararı ile geç gelen raid sporcuları nedeniyle gün sonunda sonuçların çıkarılmasında yaşanılan sıkıntıları anımsatan Burak Büyükpınar, joker uygulaması ile raid yarışçılarının problem yaşaması veya kişisel bir kararla kamp alanına vaktinde gelemeyeceğini kendilerine iletmeleri halinde joker kullanabileceklerini ve bu sayede gün sonu değerlendirmesinde yer bulacaklarını anlattı. Verilen bilgilere göre her raid yarışçısının 2 joker hakkı bulunacak. Joker kullanmadan kamp alanına vaktinde dönmeyen raid ekipleri ise zaman cezası alarak gün değerlendirilmesine dahil olamayacaklar. Burak Büyükpınar’ın raid katılımcılarının çoğunlukta olduğu zoom meeting toplantısında verdiği bilgilere göre, bu yılki organizasyonda ‘brifingler kıl çadır yerine açık alanda verilecek’, ‘açık büfe yemek ikramları da kumanya tarzı’ olabilecek. Bir başka soru üzerine raid ekiplerinin kişisel çadır, mat ve uyku tulumlarını da beraberlerinde getirmelerini öneren Burak Büyükpınar, yine bir soru üzerine de ayrıca  tripmaster, alt kaplama ve uygun lastik temin etmeleri için katılımcılara öneride bulundu. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, İstanbul, 9 Mayıs 2020 : 19.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top