2010 | Boğaziçi Rallisi öncesi basın toplantısı

Türkiye Ralli Şampiyonası ile Avrupa Ralli Şampiyonası’na puan veren 2010 Boğaziçi Rallisi öncesinde yarışa katılan sporculardan İtalyan ralliciler Corrado Fontana, Luca Betti ve Luca Rosetti ile Türk sporculardan Yağız Avcı ve Burak Çukurova’nın katıldıkları yarış sonrası basın toplantısı Mekanik Sporlar Dergisi’nin 74’ncü sayısında yayınlandı. Avrupa Ralli Şampiyonası’nın 5’nci ayağı olan ve 2010’da 39’ncu kez düzenlenen Boğaziçi Rallisi’nin yarış öncesi basın toplantısında verilen bilgilere göre, ralli 16 özel etapta toplam 251 kilometreden oluşmaktaydı ve startı saat 16’da Bağdat Caddesi’nde verildi

Şampiyonada 2. sıradasınız ve bu sezon Hırvatistan ve Belçika olmak üzere iki kez podyuma çıktınız. Aynı zamanda, Türkiye’deki bu ralliyi sevdiğinizi de biliyoruz. Geçen sene 13’ncü etapta talihsiz bir şekilde takla atana dek ralliyi lider götürmüştünüz. Bu yarıştaki hedefiniz nedir? Kesinlikle bir galibiyet almak ve şampiyonluk şansınızı sürdürmek mi?

Luca Betti: Hedefimiz, mümkün olduğu kadar fazla puan toplamak. Bu rallide çok sayıda iyi pilot yarışıyor. Geçen seneki yarış bizim için çok iyi gidiyordu. Hedefimiz olabildiğince fazla puan toplayabilmek ve kolay olmayacak. Burada birçok iyi sürücü yarışıyor. Geçen yılki yarış bizim için çok iyi gidiyordu ancak şanssız bir an yaşadık. Aynı şeyi bir daha yaşamak istemiyorum. Yolda kalmaya ve daha fazla puan toplamaya çalışacağım

-Avrupa ralli şampiyonasında şu an 43 puanla lidersiniz. Sezonun ilk iki yarışı olan İtalya ve Hırvatistan yarışlarını kazandınız. Sizin için işler şu ana kadar yolunda gidiyor diyebilir miyiz? Bu daha önce 2008’de kazanmış olduğunuz bu yerel yarış ve sezonun geri kalanı için beklentileriniz nelerdir?

Luca Rossetti:Bu etaplarda tekar yarıştığım için mutluyum. 2008’de ralli benim için çok iyi geçmişti. Yarışı kazanmıştık ve bu başarıyı tekrar etmek istiyorum. Türk takımı ST Racing ile rakip olmak iyi ancak Corrado, Luca ve diğerleri ile yarışmak çok çok zor olacak.

2009 yılında da burada yarışmıştınız. Etapların bazılarına alışkınsınız. Sezondan bahsedersek, Hırvatistan’da 3 ve genel klasmanda Luca Betti ve Michal Solowow’un puan olarak çok gerisinde ancak 4’ncü idiniz. Mevcut durumunuz hakkında ne söylemek istersiniz? Boğaziçi rallisinde alacağınız bir podyum belki de şampiyonluk yarışında umutlarınızı canlı tutacaktır.

Corrado Fontana: Kazanabildiğimiz kadar fazla puan toplamak istiyoruz. 2009’da kolay geçti diyemeyiz. Araçta olağan üstü bir probnlem yaşadık ve şanssız bir yarış oldu. Çakıl zeminde zor geçecek.

-TRŞ’de 80 puanla lider durumdasınız. Ege Rallisi’ni kazandınız, Kocaeli ve İstanbul Rallileri’nde ise podyuma çıktınız. Etaplar WRC Türkiye Rallisi ile çok büyük ölçüde aynı, bu nedenle bir anlamda tanıdığınız bir parkur. Bu ralli ile ilgili görüşleriniz nelerdir? Birinciliği zorlayacak mısınız, yoksa daha sakin bir tempo ile yarışıp podyumu mu hedefleyeceksiniz?

Burak Çukurova: Yarış zor olacak. Türk pilotlar olarak etapları bildiğimizden şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Burada popüler pilotlarla yarışacağız. Bu sezon için zor olacak. Buna rağmen elde edeceğimiz zamanların birbirine ne kadar yakın olacağını merak ediyorum. Kusursuzu istiyoruz. Birinciliği görmek istiyoruz ancak bu zor. Amacımız elimizden gelenin en iyisini yapabilmek. Yarış sıcak hava ve rekabet koşullarından dolayı zor geçecek. Herkese iyi şanslar diliyorum.

-Geçtiğimiz sezonu Türkiye Şampiyonu olarak noktalamıştınız ve ERC’nin Türkiye ayağında, o zamanki adıyla İstanbul Rallisi’nde ise 2’nci olmuştunuz. Bu sene yeni bir otomobille mücadele veriyorsunuz ve şampiyonada çok az bir farkla Burak Çukurova’nın ardından 2’nci sıradasınız. 3 gün sürecek ve 16 özel etaptan oluşacak bu rallide, sizin beklentileriniz nelerdir?

Avcı: Bu etaplarda avantajlıyız, çünkü 3 ay önce Türkiye Rallisinde yarıştık. Parkurlar zor. Bu yarışın bizim için ayrı bir önemi mevcut. Son 10 yıl içerisinde Türk pilotlar bu yarışı kazanamadı. Bunu başarmak istiyoruz. Bu sezon 3 kere birincilik ve bir kere de ikincilik elde ettik. Tekrar kazanmak istiyoruz. Birinci olabilmek için her şeyi yapacağız ancak zorlu olacak. Herkese iyi şanslar diliyorum. | İlk yayın; 23 Temmuz 2010 – 8 Mayıs 2020 : 12.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top