2008 | 12 yıl önce All Star

İstanbul Park’ta yapılacak olan İstanbul GP’si öncesi, Ali Sami Yen stadyumunda formula ile Türk yıldızları arasında düzenlenen futbol şöleni bol gollü geçti. Maçı, F1 yıldızları 8-3 kazandı. Geçen yıl yapılan maçı da F1 yıldızları 8-5 kazanmışlardı. Geliri UNESCO, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ve Umut Çocukları Derneği’ne aktarılan gösteri maçında Formula 1 takımının en dikkat çekici isimleri F1’de 2 kez dünya şampiyonu olan İspanyol pilot Fernando Alonso, Force India takımının İtalyan pilotu Giancarlo Fisichella, Toyota pilotu İtalyan Jarno Trulli ve Toro Rosso takımının Alman pilotu Vettel‘di.

F1 takımında GP2’de yarışan Jason Tahincioğlu ve ralli şampiyonlarından Hakan Dinç te forma giydi. Tahincioğlu, ikinci yarıda sakatlanarak sahayı terk ederken, kasığında çekme yaşayan Dinç te ikinci yarıda maçı bırakmak zorunda kaldı. Formula 1 yıldızları içerisinde en dikkat çekici performansı ise Alonso ve Massaro gösterdi. Alonso, maçın açılış golüne imzasını attı. Takımın sol kanat savunmasından oynayan Dinç ise, F1 yıldızlarının ataklarını çoğu kez çimlerde kayarak kesmesiyle dikkat çekti.

Eski ünlü futbolcular arasında Cüneyt Tanman, Tanju Çolak, ‘Şifo’ Mehmet Özdilek vardı. Galatasaray’ın eski kaptanı ve ünlü golcüsü, ilk yarıyı tamamlamadan yerini bir başka yıldıza devretti, daha sonra ise saha kenarından takımın direktörlüğünü üstlendi. TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu da, Çolak ile birlikte Türk yıldızları takımını yönetti. Türk yıldızları takımında ünlü sanatçılar Yılmaz Erdoğan, Mahsun Kırmızıgül, Kerem Alışık, radyocu ‘Yavuz’, Behzat Uygur, ünlü ressam Bedri Baykam yer aldılar..

Bayan hakem üçlüsünün yönettiği F1 takımı ile All Stars takımları arasındaki karşılaşmayı Formula pilotları 8-3 kazandı. Formula 1 yıldızları takımının açılış golü Alonso’dan gelirken, Luizzi ve Fisichella 3’er golle geceye damgalarını vurdular. F1 takımı 10’ncu dakikada Alonso ile 1-0 öne geçerken, 23, 34 ve 50’nci dakikalarda Luizzi, 37, 61 ve 74’ncü dakikalarda Fisichella, 79’ncü dakikada da Vettel, takımları adına fileleri havalandırdılar.

All Stars takımının gollerini 31’nci dakikada Anıl, 67’nci dakikada Mahsun Kırmızıgül, 82’nci dakikada Mehmet Özdilek kaydettiler. Mahsun Kırmızıgül’ün golü, ‘Şifo’ Mehmet’in ise maçtaki performansı alkış topladı. F1 pilotları arasında ise Alonso ve Fisichella, attıkları goller ve gösterdikleri performansla göz doldurdu. Maçın 53’ncü dakikasında Kerem Alışık, penaltı atışından yararlanamadı. Formula 1 ve All Stars takımlarını karşı karşıya getiren gösteri maçına spor severlerin ilgisi yine zayıf kaldı. Ali Sami Yen Stadı’nın açık tribünleri açılmazken, maraton ve kapalı tribünlerde büyük boşluklar gözlendi. Maçı, yaklaşık 2 bin kişinin izlediği belirtildi.

İstanbul Park’taki GP’de görev alacak Tosfed görevli ve gözetmenleri otobüslerle Ali Sami Yen’e getirilerek tribünlere yerleştirildiler. Seyirciler, maç öncesi ve devre arasında F1 takımı oyuncularını tribünlere çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu. Karşılaşma sonrası takımlara, günün anısına birer şilt verildi. Maçtan önce kanser hastası olduğu söyleyen genç bir kızın, hayranı olduğu Fernando Alonso ile tanışması ve hazırladığı özel bir hediye kutusunu O’na vermesi günün dikkat çekici ayrıntısı oldu. Alonso da, maçtan sonra formasını kendisine vererek jest yaptı. Maç ve öncesi ayrıntılar CNN Türk’ten canlı yayınlandı. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı | İlk yayın; 8.05.2008 : 11.00 | 8 Mayıs 2020 : 07.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top