Matton: “7’den az olmamalı”

FIA ​​ralli direktörü Yves Matton, corona virüsü nedeniyle sekteye uğrayan WRC’de bu sezon yapılabilen üç ayak sonucuna göre şampiyon ilan edilmesini doğru olmayacağını ve sezonun en az 7 yarışla tamamlanması gerektiğini düşünüyor. 2020 WRC’sinde sezonun ilk ayağı olan Monte Carlo Rallisi tam programı ile tamamlanırken, yetersiz kar nedeniyle İsveç, glogal salgın nedeniyle de Meksika rallileri eksik programlarla tamamlanarak şampiyonaya puan verdi. Takvime göre sıradaki yarışlar olan Arjantin ve Sarunya (İtalya) yarışları ertelerken, Portekiz bu yıl iptal ettiğini açıkladı.

Takvimde sıradaki yarış olan Safari içinde Kenya hükümetinin 15 Mayıs’ta açıklayacağı karar bekleniyor, çünkü var olan seyahat kısıtlamaları nedeniyle Kenya’ya ulaşım yolu kapalı. WRC’nin 4’ncü ayak olarak Ağustos’un ilk haftası Finlandiya’dan devam etmesi olasılığı yüksek, ancak Avrupa’da kısıtlamalardaki gevşemeler henüz yeterli değil. Sonbahar’daki Yeni Zelanda ve ardından Türkiye Rallisi takvimin umut veren yarışları. Fakat, hem Zelanda ulusal şampiyonasının bu yıl iptal edilmesi hem de uzak deniz aşırı mesafe Zelanda’nın WRC ayağı üzerindeki bulutları dağıtmıyor.

FIA Ralli Direktörü Yves Matton, sezonun tamamen sona erdirilmesinin ve şu anki dünya şampiyonası lideri Sebastien Ogier’e şampiyon unvanının verilmesinin kabul edilemez olduğuna inanıyor. 52 yaşındaki Matton, “üç ralliden sonra Dünya Şampiyonası unvanı bana göre doğru değer değil” derken, en az yedi ayaktan unvan kazanılmasını gerekli kılan bir kural değişikliği üzerinde çalıştıklarını açıkladı ve bu durumda halen dört ayağın eksik olduğuna dikkat çekti. Finlandiya, Almanya ve Galler ile Sardinya’nın sezon içinde yeni bir tarihte gerçekleştirilmesi halinde üç Avrupa yarışı hala takvime göz kırpıyor. | 7 Mayıs 2020 : 13.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top