2009 | Avcı, Ege’de de kargoyu avladı!

Ege’de zafer, ‘beklendiği gibi’ Parkur Racing‘in genç pilotu Yağız Avcı’nın oldu. ERC’deki 2’nciliğinin ardından Ege’deki ikinci yarışta da tak’a bu kez ilk çıkma başarısını gösteren ve şampiyona liderliğini koruyan Avcı, gün sonunda yarışı en yakın rakibinin 24,4 saniye önünde tamamladı. Günün dördüncü etabında ele aldığı liderliği finişe kadar taşımasını bilen Yağız Avcı, buy sezon kendisine sahip çıkan Parkur Racing’in güvenini boşa çıkarmadığını yineledi.

Ege’ye iyi bir hazırlık devresi geçiren ve yarış öncesi haftasından tüm ilgisini ralliye veren Yurt İçi Kargo pilotu Burak Çukurova ise, çaba ve çalışmasının karşılığını 2’nci olarak podyuma çıkmakla gördü. Ancak O’nun asıl hedefi olan en üst basamağa ulaşmasına bu kez lastikleri izin vermedi.

İlk üç etapta en iyi zamanları yaparak Yağız’ın önünde lider giderken, dördüncü etapta lastik patlatan ve beş km patlak lastikle giden Burak, etap sonunda liderliği rakibine devir etmek zorunda kaldı. Bu, Burak’ın birici basamakla son teması oldu. Günün ikinci ayağında Yağız, O’nun yeniden üst basamağa çıkmasına izin vermeyince, Burak, podyumda 2’ncilik ile yetinmek zorunda kaldı.

Yarış öncesi podyum tahminlerinde, üçüncü sıra için adı sıkça anılan Antalyalı Mustafa Söylemez, ulusal bir rallide ilk podyum keyfini Ege’de tattı. Tecrübeli kopilotu Cem Bakançocukları ile birlikteliğinden bu yana performansından sürekli bir artış kaydeden Mustafa Söylemez, AGT Racing renklerini taşıyan Evo 9’u ile Ege’de iki genç ve hızlı rakibinin 3 dakika 51 saniye ardından 3’ncü olarak kariyerinin en iyi sonuçlarından birisini elde etti. Söylemez, sezon başında Akdeniz Şampiyonası’nda 2’nci olarak dikkat çekmişti.

Yağız Avcı ile bayrağını podyumun en üst basamağında dalgalandıran Parkur Racing, dört ekibinin de finiş görme başarısının yanı sıra, Güven Bostancı ile 4’ncülüğü, Kerem Üstünkaya ile 6’ncılığı da puana dönüştürmekle başarısını pekiştirdi. 33 Ulusal, 5 mahalli olmak üzere 38 otomobilin start aldığı Ege Rallisi’nde 26 ulusal, 1’de mahalli otomobil finiş tak’ından geçebildi. Sürpriz abandonelerin başında, debriyajı yağlanan Öğül Orhan, yol dışına çıkan Cenk Ceyişakar, lastik patlatan Cem Acar yer aldılar. Clio Ragnotti’si ile Taner Şengezener, asfalt tecrübesi ile 5’nci olduğu rallide A7 kupasını ve mahalli kupasını kazandı. | Aydın Hoşgör / İzmir | İlk yayın; 24 Mayıs 2009 : 17.20

7 Mayıs 2020 : 17.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top