F1 maliyet düşürmek için harekete geçti

2021’de takımların bütçeleri 133 milyon avro ile sınırlanıyor. F1 spor direktörü Ross Brawn yaklaşan bir anlaşmayı duyurdu. F1 harcamalarındaki tavan 2021’de 145 milyon $ (veya 133 milyon €) olarak belirlenecek ve 2022’de 130 milyon $’a (119 milyon €) doğru azalacak. McLaren’in iddia ettiği 100 milyon dolardan (92 milyon €) çok uzakta, ancak ilk üçü (Mercedes, Ferrari, Red Bull) hariç takımlar için önemli bir ilerleme sağlıyor.

FIA ve F1 organizatörleri arasındaki bir toplantıdan sonra, spor direktörü Ross Brawn “önümüzdeki günlerde takımlara ayrıntılar açıklanacak. Son düz çizgideyiz. Amaç daha rekabetçi bir ortama sahip olmaktı ve mevcut durum göz önüne alındığında, Formül 1’in ekonomik uygulanabilirliği bir öncelik” dedi. Brawn “maliyetleri düşürmek zorundayız. 175 milyon dolardı (160 milyon €) ve kriz göz önüne alındığında, şimdi 145 milyon TL’den (133 milyon €) başlayacağız. Şu anda maliyetleri düşürme konusunda daha da ileriye gitme fikri üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, F1’in spor direktörü F1’deki rakamların adil bir şekilde belirlendiğini hatırlattı. Brawn, “F1’de harcanabilecek para miktarını azaltıyoruz ve aynı zamanda takımlar arasında daha eşitlikçi hale getirerek bonusların dağıtımını geliştiriyoruz. Bu yüzden orta bir ekip de podyum hedefleyebilir, belki de kazanabilir. Eğer başarılı olursak, yaşayabilir bir geleceğimiz olur. Ne kadar çok harcarsak o kadar hızlı gideriz eğimi dengelenmeli ve paranın rekabet edebilirlik için tek kriter olmadığı bir durum yaratmalıyız” diye konuştu. | Kaynak; l’Equipe, 6 Mayıs 2020 : 16.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top