2008 | Tam gaz şampiyonluk

Pamukova’da hayat bulan yarışçılardan biri de İzmirli Taner Şengezener oldu. Kategori 2’de Citroen Saxo’su ile belki de bu sezonun son startını almayı planlayan Şengezener, kazandığı yarıştan sonra kendisini yeniden potada buluverdi. Pamukova’ya birinci olmak için geldiklerini söyleyen Taner, antrenman dereceleri gördükten ve yarışta ilk çıkışta rakibi Alkan Erden’in kendisinden daha iyi olduğunu gördükten sonra O’nu geçemeyeceğini anladığını söyledi. “Otomobil olarak bizden üstün ve Alkan bu sene iyi hazırlanıyor. Otomobilin hazırlığına gösterdiği ilgi sonuç vermeye başladı. Eğer Alkan kalmasaydı ben 2 veya 3’ncü olabilecektim. Önceki yarışta ben kalmıştım, şimdi eşitlendik. Dengeler eşitlendi. İki yarış daha var; potada ben de, Alkan’da, Burak ta, Murat’ta var! Herkes potada. K2, bence tırmanmadaki en çekişmeli grup bence. Tabii amacımız yine şampiyonluk. Son iki yarışta 1’nci olmak.”

7 Km’lik parkurdaki ilk çıkışında finişe ulaşan son virajda spin atarak zaman kaybetmesine karşın 5.06 yaptığına dikkat çeken Taner Şengezener, ikinci çıkışında finişe hatasız gelmesine karşın yine 5.06 ile bitirdiğini öğrendiğinde oldukça şaşırdığını saklamadı; “Son çıkışı 5.03 ile çıktım. Ayağımın altında artık mesafe kalmamıştı.” Pamukova’da daha önce hiç yarışmadığını ama parkurun çok güzel ve çok keyifli olduğunu söyleyen Taner Şengezener, “Parkurda hızlı ve yavaş olmak üzere her türlü karakter vardı. Tam bir ralli etabına benziyordu” dedi. Pamukova’da toplamda iki tırmanma mesafesi geçtiklerine işaret eden Taner Şengezener, “Adeta bir mahalli ralli gibi oldu” dedi ve ekledi; “Benim açımdan bir sıkıntı olmadı. Yarışın uzun olması daha iyi. Parkurlara geliyoruz, o kadar taşıyor ediyoruz, biraz km yapmamız lazım. Bazı yerlerde çok kısa tutuyorlar.”

Şampiyonada bundan sonraki hedefini son iki yarışta yine 1 olmak ve şampiyonluğa ulaşmak diye açıklayan Taner Şengezener, tırmanmada bu yıl sıkı mücadele olmasına dikkat çekti. Kategori 2’de Alkan Erden gibi bir rakip olduğunu vurgulayan Taner, “Alkan, çok efendi bir insan. Çok keyifli geçiyor mücadelemiz. Karşılıklı şakalaşıp takılıyoruz” diye konuştu. Pamukova’da Alkan Erden’in yarış dışı kalmasını beklemediğini itiraf eden Taner Şengezener, “Bu yüzden de işin hayli zordu. Bütün yarışlarda 1’nci bile olsam Alkan şampiyon olacaktı” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı; “Geçen yarışta da ben lider gittim ama 4’ncülüğe düştüm, Pamukova’dan sonra klasmanda 2’nciliğe çıktım. Bu yarışta 2 veya 3’ncü olsaydım, Bursa Gürsu’ya girmemeyi düşünüyordum. Son yarış İzmir’de kendi evimizde olacağı için her durumda girerim. Ama şimdi Bursa’ya da gideceğim ve tam gaz şampiyonluğu almak istiyorum.” | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, İlk yayın; 24.06.2008 : 01.30 | 5 Mayıs 2020 : 17.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top