Pirelli WRC için F1 tecrübesini kullanacak

Pirelli şefi Mario Isola (üstte) İtalyan lastik devinin Formula 1’de edindikleri tecrübelerin önümüzdeki sezon WRC’ye geri dönüşlerinde fayda sağlayacağına inanıyor. Milan merkezli firma, on iki yıl sonra WRC’ye en üst seviyede geri dönme hazırlığını sürdürüyor. 2011’de F1’deki dört yıllık tek tedarikçi anlaşması imzalayan şirket, bir benzerini 2021’den itibaren WRC’de uygulayacak. “Formula 1’de geçirdiğimiz süre boyunca çok şey öğrendik ve hala öğreniyoruz” diyen Isola “bu bilgiyi lojistikte ve çalışma şeklimiz ile lastikler için WRC’de yineleyebiliriz. Pirelli, ralli konusunda her zaman inanılmaz bir mirasa sahip, şirketin dna’sının bir parçası, bu yüzden tekrar orada olmak bizim için gerçekten önemli” dedi.

Pirelli’nin 2021 WRC lastiklerinde testler, Covid-19 kısıtlamalarından çıkar çıkılmaz başlayacak. Yine F1’deki erken geliştirme çalışmalarına atıfta bulunan Isola şunları ekledi: “F1’e bakarsak, simülasyonlar sayesinde önceden yapılmış çok işimiz var. Ralli farklı, toprak veya farklı yüzeylerdeki performansı simüle etmek zor, ancak bunun etrafında biraz çalışabiliriz, bu da iyi bir başlangıç ​​noktası olabilir. Umarım ürünümüzü test etmek ve doğrulamak için daha erken başlayabiliriz.”

Pirelli, 2010 sonundan bu yana WRC fabrika takımlarına lastik tedarik etmese de serideki varlığını korudu ve şimdi WRC 2 ve Junior WRC için lastik temin ediyor. Isola, “Zaten tüm WRC 2 araçlarını tedarik ediyoruz, bu yüzden 4WD otomobiller için bir ürünümüz var. Bu lastiğin dayanıklılığı ve performansı üzerinde çalışıyoruz. Gelecek sezonu dört gözle bekliyoruz.” | Kaynak; wrc.com 28 Nisan 2020 : 13.21

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top