E-yarış

Sevgili okurlar,
Haftalardır yazmadığım için çok üzgünüm, yaşadığımız zor dönemde hayatını kaybeden insanlarımıza olan üzüntüm nedeni ile hobi ya da spor konulu yazılara kendimi veremediğimi gördüm ve yazmak zorunda olarak yazmak istemedim. Hamdolsun ki son verilere göre yakın zamanda inşallah ülkemiz eskisinden daha iyi bir düzene girmeye başlayacağını ümit ediyorum.

Gelelim Federasyonun Dünya genelinde uygulanmaya başlanan E spor uygulamasına başlamasına, inanın çok sevindiren ve farklı projeler çağrıştıran bir uygulama olacağını düşünüyorum. Umarım bu uygulama her şey düzeldikten sonrada devam eder. Neden mi?

Çünkü ülkemizde maalesef markalar haricinde yarışan insanların kapasiteleri becerilerinden önce paralarını yarıştırdıkları bir ortam mevcut, maalesef federasyon yarıştırarak ara da bulamadığı için bu tip insanların yarış egolarına izin vermek durumda kalmakta.

Birbiriyle güç eğrisi alakasız araçların rakip yapılmasından, hakemler tarafından ceza verilirken sonrasını düşünmesinden, yarış öncesi araçlardaki eksiklerin görmezden gelinmesinden tutun yazmak istemediğim daha birçok göz ardı edilen kurallar dahlinde yapılan yarışlardan bahsediyorum, tabi ki buna yarış demek doğru ise…

E-yarış bu konuda hem şartları eşitliyor hem de halkın katılımını izlemesini arttırıyor. Benim şahsi fikrim, bu uygulama için federasyonun öncülük ederek lisans ayarlamalarını düzenleyip üst sınıf pilotlar için ayrı ve daha önce lisans almamış spora meraklı ve yarışmak isteyen arkadaşlar için ayrı bir takım oluşturmasını ve ayda 2 yarış yaparak herkesin katılım gösterebileceği uygulamalara yer vermesini diliyorum.

Bu durum federasyonun da maddi olarak fazlasıyla işine geleceğini düşünüyorum. Bu konuda yazılımcı arkadaşlar ile görüşülerek çok daha ilerilere taşınıp geliştirilebileceğini de düşünüyorum. Gelişmeleri beraber takip edip süre boyunca hepimiz federasyondan bu uygulamayı geliştirmesi için talepte bulunalım. Herkese sağlıklı huzurlu günler haftalar diliyorum. | 26 Nisan 2020 : 18.25

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top