2007 | K2 şampiyonu Antalya’da belli oldu

Tırmanma şampiyonasında ‘son’ şampiyonlar da belli oldu. Dört kategori içerisinde üç farklı pilotun da şampiyonluk potası içinde olması nedeniyle sonucu en çok merak edilen K2’de Deltasport pilotu Ali Önkök, Antalya’da start alan 14 pilot içerisinde günün en iyi zamanını yaparak hem günün zaferini hem de K2’de şampiyonluğu kazanan isim oldu. Deltasport’un garajındaki en güçlü otomobillerden biri olan Punto Kit Car ile yarışan Ali Önkök, rakipleri Ankaralı Nebil Erbil ve İstanbullu Burak Nomer‘e karşı, her iki çıkışta da en iyi zamanları yaptı ve toplamda 8,5 saniye farkla zirvenin sahibi oldu.

Antalya’ya kendi kategorisinde lider olarak gelen Ali Önkök, son yarıştaki zaferiyle de liderliğini şampiyonluğa taşımasını bildi. İlk kez yarıştığı parkuru, Antalya’da bir hafta kamp kurup çalışarak giderdiği ileri sürülen Ali Önkök, aynı parkurda son iki yıldır yarıştığı için tecrübesi ağır basan Nebil Erbil’e karşı denge kurduğunu parkurdaki temposu ile gözler önüne serdi. Yarıştan önce gözünün korneası çizildiği için sürekli damla tedavisi uygulayan Önkök, TNT sponsorlu Punto ile dezavantajlarını lehine çevirmeyi başardı ve Deltasport garajına bu yıl tırmanma parkurlarından tek şampiyonluğu kazandırdı.

Citroen C2’si ile İstanbullu Önkök’e en sert rekabeti vermesi beklenen Ankaralı Nebil Erbil, yüksek temposuna karşın her iki çıkışında da zamanını 3.10’un altına çekemedi. İlk çıkışta 3,09 saniye gerisinde kaldığı rakibinin ikinci çıkışta 5,5 saniye daha farkı açmasının önleyemeyen Erbil, özellikle İsabeyli’de silinen puanlarını çok aradı ve sezonu Türkiye 2’ncisi olarak kapadı. Antalya’daki son yarışa potada giren diğer İstanbullu Burak Nomer ise, son randevudaki rekabette rakiplerinin gerisinde kaldı. Peugeot 306 S16’sı ile ilk çıkışında 3.21 gibi beklemediği bir zaman yapan Burak, ikinci çıkışta ise abandone şokunu yaşadı. Finişe birkaç yüz metre kala Peugeot’unun şanzımanı kırılan Nomer, Türkiye 3’ncüsü olarak sonlandırdığı sezonun sonunda, Peugeot’unun bugüne kadar elden geçirilmeyen tek parçası olan şanzumanını dağıtıp elden geçirtmek zorunda kaldı.

Kategori 2’nin ‘misafir’ pilotu Roya Angejiheidari de Antalya’da büyük bir şok ve stres yaşadı. Deltasport’un Palio KitCar’ının direksiyonuna ilk kez bu yarışta geçen ve daha önce Önkök’ün kullandığı güçlü otomobili parkurda nasıl tutacağı konusunda yarış öncesi gerilim yaşayan ve garajın diğer pilotları ile Antalya’ya takımın başına gelen Volkan Işık’tan bilgi edinen Roya, parkurdaki ilk çıkışında yoldan çıktı. Zaman kaybıyla geri döndüğünde ise tavanına aksesuar olarak takılan çalılarla garaj çadırına gelen Roya, ikinci çıkışta ise bir başka virajda yine yoldan çıktı ama bu kez aldığı hasar daha büyük oldu (solda). Kitcar’ın ön kısmını taşlara vuran Roya, alt kaplaması, karteri ve ön spoileri dağılan Kitcar’ın başından uzun süre ayrılamadı. Yaşadığı kısa süreli şoku atlattan Roya, bu kazanın gelecek yılki planlarını etkilemesinden derin endişe duydu.
Aydın Hoşgör / Antalya, İlk yayın; 24 Eylül 2007 : 14.10 | 25 Nisan 2020 : 18.23

Antalya Tırmanma Yarışı K2 Klasmanı (23.09.2007, Antalya, AMK)
Dr No  Pilot       1.Çıkış    2.Çıkış    Toplam
1  (10)  Ali Önkök, 3.06.93  3.05.12  6.12.05
2 (9) Nebil Erbil     3.10.06  3.10.58  6.20.64
3 (11)  Burak Nomer 3.21.46  ABDN     –
4 (12)  Roya Engejiheideri 3.40.61  ABDN     –

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top