2007 | Ercan Kazaz sezonu çifte şampiyonlukla kapadı

2007 Sezonunu Türkiye Ralli Takımlar Şampiyonu olarak kapatan Lassa Rally Team‘de coşkulu kutlamaların üstüne burukluk düştü. Takımın başarılı pilotu Ahmet Burkay, takımın henüz ilk yılında kazandığı şampiyonluğun yanı sıra Türkiye Ralli Grup N Şampiyonluğunu da kazandırmak istiyordu. Bu yüzden Kıbrıs’taki Ford Çangal Rallisi’ne katılan Burkay’ın, grup N’de lider durumda olan Ercan Kazaz‘ı geçmesi için mutlaka podyum içerisinde puan alması gerekiyordu.

Yarışın sondan üçüncü etabında yoldan çıkıp zaman kaybeden ve 3’ncülüğe düşen Ahmet Burkay için 3’ncü sırada ve podyumda finiş görmesi de yetecekti, ancak son etapta Kıbrıslı rakibinin podyuma asılması ve kendisini geçerek 4’ncülüğe itmesi ile hesaplar karıştı. Yarışı 4’ncü olarak tamamlayan Ahmet Burkay, 0,9 katsayı üzerinden Türkiye Şampiyonası’na taşıdığı puanlarla lider Ercan Kazaz’ın ancak 1 puan ardında kaldı.

Sezonu 2007 Türkiye Ralli Şampiyonu olarak kapatan Ercan Kazaz ise, grup N‘de de şampiyon olarak çifte şampiyonluk elde etmek için Bursa Rallisi’nde ST Racing adına yarışa katılmış ancak çok erken yarışa veda edince Burkay’ın grup N ümitleri artmıştı. Rakibinin Kıbrıs atağına karşılık yavru vatana gitmeyen ve sonucu beklemeyi tercih eden Ercan Kazaz rallinin klasmanında rakibi podyum yapamayınca derin bir soluk aldı ve sezonun ikinci şampiyonluğuna kavuştu. | İlk yayın; 23.10.2007 : 16.50 | 24 Nisan 2020 : 21.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top