“Mesajlarımın anlaşılmış olmasından memnunum”

Avitaş Motorsport Direktörü Halid Avdagiç, Ralli Ajansı yazarı Mesut Sami Bıyık’ın son yazısında federasyon toplantısında kendisi ile ilgili yer verdiği değerlendirmeler hakkında ajansın sorularını yanıtladı..

Mesut Sami Bıyık’ın son yazısında yer verdiği sanal toplantı hakkında ne düşünüyorsunuz?

ARB, Amatör Ralliciler Birliği’nin facebook sayfasında değerli arkadaşım Murat Güray’ın bilgilendirmesi sonucunda video toplantıya katıldım. Toplantıdaki yarışçı arkadaşları uzaktan da olsa görmüş olmaktan çok memnun oldum. Genel itibariyle toplantıda yarışçıların sorunları, beklentileri ve çözümler üzerinde görüşüldü. Faydalı olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde genişleyerek diğer tüm paydaşlar ile tekrarlanmasını temenni ediyorum.

-Sizce hedefine ulaşmış bir çalışma denilebilir mi?

Sorunların dile getirildiği bir görüşme idi. Çözüme dönük faaliyetlerin gelişimini önümüzdeki süreçlerde görebileceğiz. Ayrıca geçmiş dönemde yapılmış başarılı projelerin tekrar gündeme gelmesi sevindirici. Örneğin:

-Ralli organize eden kulüplerin desteklenmesi ile ilgili proje, geçmiş senelerde Sayın Yalçın Arsan’ın desteği ile Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası şeklinde uygulanmıştı.

-Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerine aldığı ilk otomobil yarışı İntercity Istanbul Park’ta düzenlenmesi planlanan F1 yarışlarıdır. WRC yarışımız ise bu sene itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerine alınmıştır.

-Mesut Bıyık’ın yazısında sizinle ilgili bölüm hakkında fikriniz ne?

İfadelerimi net olarak aktarmış. Polemiklerden ziyade, vermeye çalıştığım mesajların anlaşılmış olmasından çok memnun oldum.

-Toplantıda Başkan ile aranızda geçen diyalog hakkında neler düşünüyorsunuz?

Başkan 2015’teki bir toplantımıza atıfta bulunarak ucuz otomobil talebini yineledi. Ben de bu konudaki çözümlerimizi birçok kez spor kamuoyuyla paylaştığımızı ifade ettim. Sonrasında da kendilerine e-mail ile detaylı bilgi gönderdim. Yazımda kendilerine üç konu başlığı hakkında bilgi vermeye çalıştım:

1.Avitas Motorsport ürünü şasi ve kompozit kaportanın yarışma şartı ile çok makul bedellerde satmaya hazır olduğumuzu belirttim.

2.Otomotivdeki ana sanayi ve otomotiv tedarikçiler sayesinde, otomobil sporları sanayisinin geliştirilmesi gereğini izah etmeye çalıştım. Bu sayede otomobil sporları ekonomisini büyüyeceğini ve bunun da tüm paydaşlara fayda sağlayacağını ifade ettim.

3. Tabana yayılmış yarışlar ile spora olan ilgiyi çok kısa zamanda arttırabilecek Folk Race konsepti hakkında detay bilgiler verdim.

-Global salgın nedeniyle Avitaş’ın yurt dışı operasyonları ne durumda? Elektrik konusunda planlamalar sekteye uğradı mı?

SuperCar Lites yarış otomobillerimizin yarıştığı Dünya Rallikros Şampiyonasındaki yarışlar salgın nedeniyle ötelenmeye başladı. Şu an için beklemedeyiz. Sezonun Ağustos içinde başlayacağını öngörmekteyiz. Diğer yandan FIA, dün eRX ile ilgili projesini 2022’ye erteledi. Fakat JeRX projesinin planlandığı gibi 2021’de devreye alınacağını teyid etti. Bu bağlamda JeRX’in test süreci yakından takip edeceğiz..

-Altı ay ya da yıl bazında neler öngörebiliyorsunuz? Sizce, dünya nereye gidiyor?

Bu süreçte bir kez daha devletimiz ve milletimiz ile gurur duydum. Muhakkak, tek bir kayıp bile çok üzücü. Fakat çok şükür ki, basiretli bir yönetim sayesinde oldukça iyi durumdayız. Umarım en kısa sürede bu salgından tüm insanlık kurtulur.  Ülkemizin ekonomik açıdan çok kısa sürede toparlanacağını ve ülkemizde eskisinden daha da güçlü bir şekilde normal hayatımıza geri döneceğimizi düşünüyorum. Dünya’da ise işler biraz değişecek. Değer yargıları gelişecek ve daha insan odaklı bir geleceğe doğru ilerleyeceğimizi öngörüyorum.

-Günler sizin için nasıl geçiyor? Ülkemizdeki yansımayı nasıl görüyorsunuz?

Avitaş’ta %40 kapasite süreçlerimize devam ediyoruz. Gelen haberlere göre yılın ikinci yarısında %60 kapasiteye ulaşacağımızı öngörüyoruz. Ülke olarak son 30-40 yılda birçok kriz yaşadık. Bir kez daha işletmeler için yedek akçenin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. İletişim çağında olduğumuz için ekonomide toparlanmanın ülkemizde çok daha kısa sürede olacağına inanıyorum.
22 Nisan 2020 : 07.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top