Sainz ve Isola Covid-19’a karşı

Pirelli motor sporları patronu Mario Isola (fotoğrafta sağda) tatil günlerinde Milano’da ambulans şoförü olarak yüz maskesi ve üniforma giyerken, Carlos Sainz İspanya’da evde sağlık çalışanlarını çevrimiçi olarak destekliyor. Hem Sainz’in Madrid’i hem de Isola’nın bulunduğu İtalya’nın Lombardiya bölgesi Avrupa’nın en zor bölgeleri. Isola, WRC’de resmi lastik tedarikçici olmasından sonra önümüzdeki sezon Pirelli’nin WRC’ye tam zamanlı dönüşüne öncülük edecek kişi. Ancak, mevcut krizde, yarı zamanlı bu görevinin her zamankinden daha önemli olduğunu düşünüyor. Isola “bu işi ayaklarımı yerde tutmak için yapıyorum” diyor.

Milan sokaklarında ambulans kullanmaya gönüllü olan Mario Isola, “burada gerçek bir trajedi yaşanıyor. Salgın başladığında, bazı gönüllülerin hazır olup olmayacağını merak ettim. Bu olmadı, daha da fazlasına sahibiz. Normalde Cumartesi gecesi dışarı çıkmaya hazır olduğunuzda, ne olacağına dair bir fikriniz olur ve ‘tamam, hazırım’ dersiniz. Bu bir trafik kazası olabilir veya diskodan sonra birileri yere düşebilir veya belki bazı insanlar başını belaya sokabilir. Bugün ise durum biraz değişti. Yollar artık daha sessiz. Yolda çok fazla araba yok ve insanların hepsi adeta kilitli, kimse dışarı çıkmıyor” dedi.

İspanya’nın çifte dünya şampiyonu Carlos Sainz ise İspanya’nın cephe çalışanlarını destekliyor. Sosyal medya hesabını her gün sağlık çalışanlarının çalışmalarını alkışlamak için kullanan Matador, “hepimiz evdeyiz ve evde kalıyoruz, ama insanlar işe gidecek. Sağlıkta görevli olan herkesi hatırlatmak istiyorum, tüm bu insanlar hastanelerde çalışıyor. Harikalar, gerçek kahramanlar ve bunun için küçük bir hatırlatma yapmak isterim. Yanlarına gitmek veya ayakta durmak için bir balkonumuz yok, bu yüzden bu şekilde elimden geleni yapmak istedim ve bu mesajları başlattım. Herkesin durup alkışladığı her gün bir mesaj vermek istiyorum” diyor.
Kaynak; wrc.com 15 Nisan 2020 : 19.07

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top