Nostalji 2007 | İstanbul’da Unifree’den çifte zafer!

İstanbul’un ralli şampiyonasında Unifree’nin ipoteği sürüyor! 2006’da Ersan Acar ile İstanbul Şampiyonluğuna ulaşan Unifree, 2007’de de ana sponsoru olduğu Parkur Racing adına yarışan Kerem Üstünkaya ile bir kez daha kupaya uzandı. Mitsubishi Lancer Evo 9 ile zorlu bir rekabetten zaferle çıkmasını bilen Üstünkaya, yarışların da, şampiyonanın da kendileri açısından çok keyifli geçtiğini, şampiyon olmanın kendisine ayrı bir gurur verdiğini söyledi. Üstünkaya’nın ‘çok özel bir duygu’ olarak tanımladığı şampiyonluğu bu yıl da kazanan Unifree, sponsoru olduğu Parkur Racing’in diğer otomobili ile yarışan Berna Aksoy ile de Bayanlar Şampiyonluğunu kazanarak çifte zafere imzasını attı.

Castrol’ün sponsorluğunda, İstanbul Otomobil Sporları Kulübü (İSOK) tarafından düzenlenen geleneksel İstanbul Ralli Şampiyonası’nda bu yıl da katılım rekorları kırıldı. 14,5 km’lik tek etabın 3’er kez geçildiği 2 ayak ve 4 kez geçildiği final ayağından sonra toplamda 64 puana ulaşan Kerem Üstünkaya / Ahmet Yörük ekibi, en yakın rakiplerinin 16,4 puan önünde mücadeleyi ilk sırada tamamladılar.

Şampiyonanın 2007’nin son ayında gerçekleşen ilk iki ayağında da 1’ncilik puanlarını kazanan Kerem Üstünkaya, 26 Ocak’ta gerçekleşen üçüncü ve son yarışta lider olarak start aldı. 40 Otomobilin katıldığı yarışta hedefini finiş görmek üzerine kurgulayan Üstünkaya, risk almamak için bir çok parçasını değiştirdiği Evo 9’u ile bir kez daha podyumdan uzak kalmadı.

Geçen sezon Türkiye Şampiyonası kovaladıkları için ‘elleri sıcak’ olan güçlü bir çok rakibi ile yüksek kompetisyon yaşayan Kerem Üstünkaya, ilk etapta en iyi zamanı yaparak liderliği ele aldı. Ancak, Evo ile yarışan diğer rakipleriyle aralarında km’de yarım saniye farkların yaşanması, seyircilere de büyük keyif veren mücadelenin temposunun bir göstergesi oldu.

İkinci etaptan itibaren temkini elden bırakmamak için tempo düşüren Kerem Üstünkaya, 3’ncü etap sonunda 14,5 saniye farkla 2’nciliğe geriledi. Günün, yarışın ve şampiyonanın son etabında atak yapan Üstünkaya, yarışta ikinci kez en iyi zamanın sahibi olurken, 17,7 dakikalık bu zamanı aynı zamanda günün en iyi etap zamanı olarak kaydedildi. Dört etap sonunda 8,8 saniye ile 2’nci olarak finişe gelen Kerem Üstünkaya, 1’nci olan rakibin klasman dışı yarışması nedeniyle üçüncü yarışta da 1’ncilik puanlarının sahibi oldu ve kariyerine İstanbul Ralli Şampiyonu ünvanını ekledi.

Unifree sponsorlu Parkur Racing’in Ford Fiesta’sı ile ilk iki yarışta dikkat çekici zamanlar yaparak 40’tan fazla erkek rakibinin arasından sıyrılan ve genel klasmanlarda ilk 10 içerisinde yer alan Berna Aksoy da son yarışta bayanların lideri olarak start aldı. Kupanın en kuvvetli ismi olan Aksoy, henüz ilk etapta kaygan zeminde ciddi bir sorun yaşadı ve yol dışına çıktı; Fiesta’sını yeniden parkura döndürebilmesi hayli güç oldu ve yaklaşık 20 dakika kaybetti. Klasmanda en sonlara gerilemesine karşın mücadeleyi bırakmayarak diğer üç etabı da geçti ve finişe gelerek açık ara farkla Bayanlar Kupası’nın kazanan ismi oldu. | İlk yayın; 31 Ocak 2008 | 15 Nisan 2020 : 10.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top