Zak Brown; “Dört takım yok olabilir”

Dünyanın en büyük motor sporları organizasyonu olan Formula 1 de, diğer tüm organizasyonlar gibi salgın virüs nedeniyle büyük bir risk altında. Sezonun ilk yarışı iptal edildiği gibi, 7 yarışın tarihleri de sezonun ikinci yarısına ertelendi. Halen 21 yarışın yer aldığı takvimin bu sezon ne kadar gerçekleşebileceği dışında, sirkte başkaca sorunlar da göz korkutuyor.  McLaren CEO’su Zak Brown, speedweet’te yayınlanan röportajında kimsenin ne olacağını kestiremediği Formula 1’de hayal kırıklığına uğradığını gizlemedi ve F1 endüstrisi olarak başlarını kuma sokmamaları gerektiğini söyledi.

McLaren iyi finanse edilen bir yarış takımı olduğunu ama sınırsız çek defteri olmadığını dile getiren Zak Brown, 15-18 yarıştan oluşan bir takvimin saf ama zor bir düşünce olduğu görüşünde. Brown’a göre, mevcut durumun takımlar için potansiyel olarak yıkıcı olduğunu ve eğer düzgün bir şekilde ele alınmazsa dört yarış takımının kaybolabileceğini ileri sürdü. 2020 sezonu için Aerodinamik Evo paketlerinin beklemede olduğuna işaret eden Brown, F1’in ne zaman tekrar kullanabileceğini kimsenin bilmediğini yeni parçaların yapılması gerekmediği ve mevcut malzeme kullanılmadığı için üretimin duracağına dikkat çekti.

2021 Bütçesi için temel olarak, 175 milyon dolarlık bir bütçe limiti planlandığını, pazarlama giderleri, sürücü maaşları, eski GP yarış arabalarının işletilmesi gibi kültürel ürünler için maliyetler, ikramiyeler, amortisman ve itfa payları, F1 ile ilgisi olmayan bu maliyetlere takımların ve sürücülerin süper lisans ücreti, pilotlar hariç en yüksek ücretli üç çalışanın maaşları dahil olmadığı biliniyor. F1’de on takımın patronu bugün (6 Nisan) bir araya gelerek yaklaşan maliyet sınırını tartışacaklar. Zak Brown 175 milyonun çok yüksek olduğuna inanıyor. Tüm yarış takımlarının 2021 sezonunda 150 milyona düşürmeyi kabul ettiğini belirten tecrübeli yönetici daha da ileri giderek, herkesin 100 milyona bile razı olacağı düşüncesinde. F1’i daha çok boksta orta siklet gibi yorumlayan Brown, F1 endüstrisi olarak başlarını kuma sokmamaları gerektiğini yineledi, | Kaynak; Speedweek, 6 Nisan 2020 13.20

Mevcut 2020 Formula 1 takvimi
14 Haziran: Montreal, Gilles Villeneuve / Kanada
28 Haziran: Le Castellet, Devre Paul Ricard / Fransa
05 Temmuz: Spielberg, Red Bull Ring / Avusturya
19 Temmuz: Silverstone, Silverstone Circuit / İngiltere
02 Ağustos: Mogyoród at Budapeşte, Hungaroring / Macaristan
30 Ağustos: Francorchamps, Spa de Francorchamps / Belçika
6 Eylül: Monza, Autodromo Nazionale / İtalya
20 Eylül: Singapur, Marina Bay Street Circuit / Singapur
27 Eylül: Sochi, Sochi Autodrom / Rusya
11 Ekim: Suzuka, Suzuka Pisti / Japonya
25 Ekim: Austin, Amerika / ABD
1 Kasım: Mexico City, Autódromo Hermanos Rodríguez / Meksika
15 Kasım: São Paulo, Autódromo José Carlos Pace / Brezilya
29 Kasım: Abu Dabi, Yas Marina Pisti / Birleşik Arap Emirlikleri
Tarihleri ötelenen yarışlar;
Şanghay, Şanghay Uluslararası Pisti / RC
Melbourne, Albert Park Pisti / Avustralya
Bahreyn, Bahreyn Uluslararası Pisti / Bahreyn
Hanoi, Cadde pisti, Hanoi / VN
Zandvoort, Devre Parkı Zandvoort / Hollanda
Montmeló Barcelona, ​​Circuit de Barcelona/İspanya
Azerbaycan, Bakü Şehir Pisti / Azerbaycan
İptal edilen yarış; Monte Carlo, Monaco

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top