Nostalji 2006 | Selim Bacıoğlu’nun ilk zaferi

İstanbul Otomobil Sporları Kulübü (İSOK) tarafından Castrol ana sponsorluğunda Beykoz Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı olan Riva Ralli Sprint’i Subaru Impreza ile mücadeleye katılan Selim Bacıoğlu-Murat Sümer ikilisi kazandı. İstanbul Otomobil Kulübü yıllardır düzenlediği geleneksel Castrol İstanbul Ralli Şampiyonasını pek çok zorluklara karşın yine de gerçekleştirmeyi başardı. Yaz aylarında başlayan çalışmalarda geçtiğimiz yıl olduğu gibi Belgrad ormanında etap bulmak için uzun araştırmalar kış aylarında sorun çıkartması ihtimali karşısında değerlendirmeye alınamadı.

Bu arada Riva’daki Rallikros pistinin yapımında büyük katkıları olan Beykoz Belediyesi hem pistinde kullanılması hem de Beykoz Belediyesinin katkılarını kullanma konusunda kulübe bir öneride bulundu. Yıllardır Castrol’ün büyük desteği ile gerçekleşen yarışta Seyirci Özel Etabı yapabilme fırsatı ile İstanbul’daki ralli severler için önemli bir fırsat çıkmıştı. Yarışın izinlerinin alınması döneminde Orman İdaresi Otomobil Sporlarının önemli bir tesisi olan Riva Rallikros Pistini moloz döküm sahası ilan etti ve ihaleye çıktı. Tüm yarışı yeniden planlamak zorunda kalan İSOK özellikle seyirciler için güzel bir organize etti. Son yıllarda özlendiği şekilde etabın seyirci noktasında pek çok izleyici güzel bir hafta sonu geçirmenin hazzı ile evlerine döndüler. 20 yaşındaki genç Selim Bacıoğlu Riva Ralli Sprint’inde birinci gelerek, Türk otomobil sporları tarihinde ralli birinciliğine ulaşan en genç pilot unvanını kazandı.

İlk geçişte Selim Bacıoğlu 6:50.9’luk zamanı ile ilk sırada yer aldı. Tansel Üründül genç pilotun 4.5 saniye ardında ikinci sırada yer almayı başardı. Fiesta ST pilotu Can Çelebi ilk etabın en iyi üçüncü zamanını gerçekleştirdi. İstanbul’un şirin tatil beldesi Riva plajına konumlanan servis alanına özel etap sonrasında döndüler ve araçlarında ikinci etap hazırlıklarını tamamladılar. Riva Özel Etabının ikinci geçilişinde Selim Bacıoğlu 6:43,9 derecesiyle yine en hızlıydı. Riva II etabında bu kez en hızlı ikinci 7:10,5 ile Örsan Örs oldu. Etapta üçüncü olarak finişe ulan Can Çelebi 7:12,3 derecesi ile Genel Klasmanda ikinciliğe yükseldi. Can Çelebi N3 Fiesta ile kendinden daha güçlü araçların önüne geçerek bu yılın sürpriz ismi olacağı sinyallerini verdi. Riva etabının 3. geçişinde Selim Bacıoğlu etabın en hızlısı olmaya devam etti.

Bu kez etapta ikinci en hızlı bir başka genç pilot Özen Özgün Özer oldu. Opel Astra GSI ile yarışan genç pilot bu sezon rallikros şampiyonasında kategori 2’de şampiyon olduktan sonra da ralli parkurlarında adından fazlasıyla bahsettireceğe benziyor.  19 Kasım Pazar günü saat 10.30’da Beykoz Belediyesi önünden start alan İstanbul Rallisi Şampiyonası ilk yarışı, 11.50 km uzunluğundaki toprak karakterli Riva özel etabının üç kez geçilmesinin ardından saat 16:30’da sona erdi. İkincilik basamağında Fiesta ST ile yarışa katılan Can Çelebi-Murat Killi ikilisi, üçüncülükte ise Örsan Örs-Hakan Uçucu yer aldı. Örsan Örs ST Racing tarafından hazırlanan Mitsubishi Lancer Evo 6 ile yarışa katıldı.

Toplam 48 ekibin start aldığı şampiyonanın ilk yarışında geçilen üç etabın tümünde en iyi zamana imza atan isim Atölye Kazaz desteğiyle yarışan Selim Bacıoğlu oldu. (20:23,1) Murat Sümer’in kopilotluğunda Subaru Impreza N12 ile kariyerinde ilk kez zafere imza atan 20 yaşındaki Bacıoğlu, bu başarısıyla Türk otomobil sporları tarihine geçerek ralli birinciliğine ulaşan en genç pilot unvanını kazandı. Selim Bacıoğlu, yarış sonrasında şunları söyledi:  “Kariyerimin ilk ralli birinciliğini kazandığım için çok mutluyum. Kopilotum Murat Sümer başta olmak üzere, Atölye Kazaz ekibine ve en önemlisi beni her zaman destekleyen aileme çok teşekkür ederim. Bu zaferimi, ilk günden beri beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan babam Ali Bacıoğlu’na hediye ediyorum.”

Fiesta ile yarışan Can Çelebi rallide ikinci sırayı alırken (22:02,1), Örsan Örs Mitsubishi otomobiliyle üçüncü olarak finişe ulaştı. (22:19,7) Rallinin iddialı isimlerinde Tansel Üründül (Mitsubishi), ilk etapta lastik patlatmasının ardından ikinci etapta takla atarak yarışa erken veda etti. Bayanlar kategorisinde en hızlı isim 2006 Türkiye Bayanlar Şampiyonu Burcu Çetinkaya (Fiesta) oldu. Çetinkaya bu sezonki şampiyonluğu nedeniyle şampiyona için puan alamayan ekiplerden biri olduğu için, Bayan Şampiyonası Klasmanı’nda Duygu Deniz lider durumda yer aldı. Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası ilk yarışında toplam 36 otomobil finişe ulaşabildi. Yarışmanın ödül töreni Beykoz Belediyesi Kültür Merkezinde saat 19:30’da gerçekleştirildi ve kazanlar kupaları ile buluştular. | 30 Kasım 2006’da Race&Rally dergisi 8. Sayısı için kaleme alınmıştır | 5 Nisan 2020 : 14.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top