“Ayakta kalan kazandı!”

2007 Castrol Fiesta Rally Cup’ta sezonun son yarışında lider olarak start alan Serhat Öztemir, şampiyonluğu kaçırmış olmanın üzüntüsünü yaşadı. 32’nci Yeşil Bursa Rallisi’nde ilk gün ikinci ayağın ilk etabında Serhat’ın Fiesta’sının sağ arka lastiği koptu. Üstelik, etabı tamamlayıp kronometreyi geçtikten hemen sonrasıydı; “Yarışa fena başlamamıştık; Koray’ın da problemi vardı. Lastiğimizin koptuğu etapta da Koray’ı 30 saniye geçmişiz” dedi.

Serhat’a göre Bursa’da etaplar çok kırıcıydı; “Bir final yarışının bu kadar kırıcı olması bence doğru değildi. Yaşadığımız şey mekanik bir sorun, herkesin başarına gelebilirdi, bizim ki koptu.” Serhat’ın üzüntüsü, bir senenin emeğinin heba olmasındandı; “Çok inanmıştık, geçen yarış rüzgar bizden yana dönmüştü ve Bursa’da rüzgarı arkamıza almıştık. Ama olmadı, kısmet değilmiş demek ki.. Biraz kısmete inanmak lazım.”

Dar ve virajlı parkurda daha iyi gittiğini düşünüyordu Serhat, Bursa’nın etapları da tam O’na göreydi!  “..ama çok kırıcıydı. Bu kadar kırıcı olmasaydı daha rahat edecektik. Yarıştan önce de söylemiştim, ayakta kalan kazanacak diye. Koray ayakta kaldı, biz kaybettik. Aramızdaki rekabet çok iyi idi. Zaten tek marka kupasının iyi tarafı da bu; rekabet olması. Türkiye’de bu tür kupaların birden fazla olması lazım ki bizim gibi yeni pilotların ön plana çıkmasını sağlasın.”

Serhat’a göre 2007 Castrol Fiesta Rally Cup, çok heyecanlıydı; “Koray kaldı, biz kaldık. Koray problem yaşadı, biz yaşadık. Hep çekişme vardı, saniyeler konuştu ama sonuçta Koray kazandı.” Her şeye rağmen Serhat çok mutluydu, çünkü hızını göstermişti ve artık herkes bunun farkındaydı; “İyi bir ekibiz. Kopilotum Ünal ile birbirimize çok iyi alıştık. Bunu ilerleyen yıllarda göstermek istiyoruz ama imkân dahilinde.”

Serhat, kendi başlarına yapabileceklerinin bu kadar olduğunu ve bundan fazlasının sponsorlar ve takımlara kaldığını düşünüyordu. Serhat’a göre, kupada şans ERC’de ters dönmüştü; “ERC’de toza kalmış ve 2 dakika geriye düşmüştük. Arayı kapadık. Son etaba girerken tekrar bir toza girdik, 30 saniye kapadık ve orada 2’nci olduk. Eğer ERC’de 1’nci olsaydık, şu anda şampiyonduk. Bence şansımız orada döndü, ama aynı şans Kocaeli’nde bize dönmüştü.”

Bursa’da etaplar çok kırıcıydı; “İnanamazsınız. Grup A arabalar bile çok zorlandı. Bir etapta iki tekere kalktık ama süratten değil! Hızlı gitmeyince sağa sola çok fazla dikkat etmiyorsunuz, bu parkurda lastik patlatmamak ve zaman kaybetmemek için taşlardan kaçmaya çalışıyorsunuz. Şampiyonluğu kaçırmış olmanın üzüntüsünü yaşıyorum.” | 2 Nisan 2020 : 07.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top