F1 yaza hazırlanıyor

McLaren CEO’su Zak Brown

Dünya covid-19 ile savaşırken, sert fren yapan spor dünyası da yakın geleceğin nasıl şekilleneceği üzerine kafa yoruyor. Motor sporlarında dünyanın en büyük sirki olan Formula 1’de de duran çarkların ne zaman ve nasıl başlayabileceği konusunda açıklanan görüşler yabancı basının manşetlerini süslüyorlar. Fransa’nın en çok okunan günlük spor gazetesi L’equipe, Ferrari direktörü Mattia Binotto’nun konu ile ilgili görüşlerini manşetine taşıdı.

Ferrari Direktörü Mattia Binotto

Mattia Binotto “F1 takımlarının iki günlük GP düzenleme ve mevsimi Ocak 2021’de sona erdirme fikrine açık olacağını” söyledi. İlk sekiz GP’nin iptali veya ertelenmesinin yanı sıra koronavirüs pandemisinin kapsamı, F1’deki takımları mümkün olduğunca sezonu kurtarmak için farklı çözümler düşünmeye teşvik etti ve “GP’lerin yakınlığı durumunda lojistik ihtiyaçları karşılamak için antrenmanlar cumartesi sabahına alındı. Bu durumda iki günlük hafta sonları olabilir. Fabrikaların şu anki kapanışı, koşullar izin verdiği takdirde Ağustos ayında araç kullanma imkânı bırakıyor” dedi, F 1 takımlarının Ocak 2021’de sezonun sonu fikrine açık olduklarına inandığını söyledi.

İtalyanların en çok satan günlük spor gazetesi Gazette Della Sport, McLaren CEO’su Zak Brown’un görüşlerini sayfalarına taşıdı. Brown, “işimizi özlüyoruz, ancak dünya şampiyonasının başlangıcını planlamakla meşgulüz. Dünya daha güvenli olduğunda hepsini birlikte yapacağız. Virüs izin verirse Formula 1 yaz aylarında başlayacak. Umarım bu olur, çünkü hepimiz işimizi özlüyoruz” derken, F1 takvimindeki mevcut durumu değerlendirdi. “Şu anda, sekiz ayrı GP’nin ertelenmesinden sonra, şampiyonanın başlaması 14 Haziran’da Montreal, Kanada’da gerçekleşmeli, ancak bu tarih bile Kuzey Amerika ülkesi sınırlarını kapattıktan sonra çok riskli olabilir” dedi. | 29 Mart 2020 : 13.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top